Onsdag 14 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Går inte att döma efter ett sammanträde"

Stefan Permickels, ordföranden för Bollnäs kommunfullmäktige kommenterar Per Hellmyrs utspel.

Annons

Bandyprofilen Per Hellmyrs skrädde inte orden efter att kommunfullmäktige under måndagskvällen beslutat att inte låna ut pengar till ett bandyhallsbygge.

Hellmyrs som enligt egen utsago bevittnade ett kommunfullmäktige för första gången i sitt liv verkade inte vara särskilt imponerad av processen.

– En går upp och säger A. Sedan går en annan upp och säger B. Och sen går en tredje upp och säger A igen. Man kommer ingen vart utan fastnar i gamla hjulspår, sa han i Bandypuls livesändning .

När helahälsingland.se ringer upp kommunfullmäktiges ordförande Stefan Permickels (S) påpekar han att just bandyhallsfrågan är lite speciell.

– Det går inte att döma fullmäktige efter att bara ha varit på ett sammanträde. Det var lite annorlunda i går eftersom det här är en fråga som pågått länge och vissa har låst fast sig vid sina ståndpunkter, säger Stefan Permickels.

Men han håller delvis med om kommunfullmäktiges sammanträden har en tendens att bli onödigt utdragna.

– Jag brukar säga att egentligen så borde kommunfullmäktige vara som radioprogrammet På minuten. Där finns tre regler: man får inte staka sig, inte upprepa sig och inte avvika från ämnet. Fullmäktige brukar i regel lyckas bryta mot alla tre. Staka sig kan man väl få göra. Men det är inte bra när man inte håller sig till ämnet och när man upprepar samma saker om och om igen, säger Stefan Permickels.

Per Hellmyrs frågar sig också vad det egentligen är för folk som sitter i fullmäktige. Vad är det för folk?

– De är nog som folk är mest. Så är det ju och det är bra det, säger Stefan Permickels.

LÄS ÄVEN

Sjölund: Ohederliga nej-sägare

Axman: Ett spöke hemsökte arenan

Mer läsning