Lördag 20 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han prisas som Årets ledare

/

I tre års tid har Sergej In-Fa-Lin varit med och stärkt Vetlandas ungdomsverksamhet.
Nu prisas han som Årets ledare i svensk bandy.
– Lite överraskande att få det här priset, säger han.

Annons

Sergej In-Fa-Lin har de senaste åren haft stort inflytande på bandyn i Vetlanda. Utöver jobbet som bandygymnasielärare har han de tre senaste säsongerna varit ansvarig för två av Vetlandas framgångsrika ungdomslag.

P20 gick den gånga säsongen hela vägen och tog SM-guld och med P18 har In-Fa-Lin nått SM-final två år i följd, med ett guld som facit. Nu lyfts han fram som Årets ledare. Ett pris som delas ut av föreningen ÅL (Årets ledare).

– Det är stort och lite överraskande att få det här priset. Men det största priset är att få se spelarna utvecklas. Vissa blir spelare på elit- och landslagsnivå, sen finns det spelare som utvecklas på sin kant och kanske inte syns i de stora sammanhangen, men som också är viktiga. Det är det man vill ha ut som ledare, säger Sergej In-Fa-Lin till bandyförbundets hemsida.

Utöver engagemanget i Vetlanda är han förbundskapten för Lettlands herrlandslag, samt involverad i det svenska P19-landslaget.

– Med min invandrarbakgrund känns det kul att få en utmärkelse i ett annat land. Jag försöker få ihop de bästa delarna från rysk och svensk bandy.

I och med utmärkelsen hamnar på en lista som utgörs av idel välmeriterade namn. Bland tidigare pristagare återfinns profiler som Hans Åström, Ola Johansson, Sören Boström och Franco Bergman. För att nämna några.

Mer läsning