Fredag 19 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Huvudsponsorn förlänger samarbetet med bandyförbundet: "Ovärderligt"

Svenska Spel har förlängt samarbetsavtalet som huvudsponsor till Svenska Bandyförbundet. Värdet på det nya avtalet, som sträcker sig över kommande tre säsonger, uppgår till 16,5 miljoner kronor.

Annons

– Svenska Spel vill ta svensk idrott framåt. I och med avtalet med Bandyförbundet kan vi bidra till fortsätt utveckling av bandyn, säger Svenska Spels VD Lennart Käll i ett pressmeddelande.

Det statliga spelbolaget har varit samarbetspartner till Svenska Bandyförbundet under många år och förlänger nu avtalet till och med säsongen 2018/2019.

– Det känns naturligtvis jättebra att vi fortsätter det långa partnerskapet med Svenska Spel. För att vi ska kunna vidareutveckla sporten är samarbetet ovärderligt. Vi lägger nu en offensiv strategi med sikte på 2025 för hela Svensk Bandy. Att Svenska Spel är med oss på den första tredjedelen borgarför en bra start, säger Bandyförbundets generalsekreterare Marcus Norman i ett pressmeddelande.

Svenska Bandyförbundets generalsekreterare Marcus Norman.

Avtalet innebär att Svenska Spel nu fortsätter som huvudsponsor till förbundet på både bredd- och elitnivå. I samarbetet har projektet Skridskokul, som syftat till att bredda bandyns rekryteringsbas, tidigare varit en del.

– Vi ser stora mångfaldsmöjligheter med projektet och vill fortsätta det arbete vi inlett. Bandyn har alla möjligheter att attrahera både tjejer och killar med olika bakgrund, säger Lennart Käll.

Avtalets värde uppgår till 16,5 miljoner kronor, enligt pressmeddelandet från Svenska Bandyförbundet.

Läs också: Han är mångmiljonären bakom Vänersborgs jättesatsning: "Jag ska se till att klubben lever vidare"

VSK lånade miljonbelopp för fem år sedan – snart är bandyklubben skuldfri

"Bandyfrälste" idrottsministern besökte VSK:s årsmöte: "Vissa blir nog sura"

Mer läsning