Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget genrep för Edsbyn

/

På fredag inleds bandyns elitserie. Många elitserielag väljer att spela ett genrep inför premiären, men inte Edsbyns IF.
– Vi vill använda tiden som är kvar till att samla kraft, säger Thomas Liw.

Annons

Edsbyns IF:s försäsong har varit kantad av skador. Hans Andersson drog på sig en skada på överkroppen under Svenska cupen, Daniel Välitalo har haft känningar i ljumsken och under World cup fick Erik Persson ett slag mot nacken , i samband med en närkamp med en Vänersborgspelare. Sedan tidigare är även Joel Edling borta på grund av diskbråck .

Enligt Edsbyns sjukgymnast Bengt Ryhed är alla som rehabtränar på väg åt rätt håll.

– Alla är på bättringsvägen. Erik hoppas kunna återgå till att träna för fullt nästa vecka. Det stora frågetecknet är fortfarande Joel Edling, säger Ryhed.

Läs även: Hammarström efter fullträffen: "Sweetspot"

De första prognoserna sa att Edling skulle bli borta hela hösten och eventuellt komma tillbaka till nyår. Ryhed vågar inte lova något, men säger att det fortfarande lutar mot spel kring nyår för mittfältaren.

I helgen spelade både Broberg/Söderhamn och Bollnäs varsin genrepsmatch. SAIK skulle ha spelat match mot Hammarby, men den matchen ställdes in . Något genrep blir det inte för Edsbyns IF.

– Vi har slitit hårt i cuper varannan helg hela försäsongen och väljer nu att samla kraft och träna i lugn och ro fram till premiären, säger tränare Thomas Liw, som menar att skadeläget inte är anledningen till att man avstår genrep:

– Vi har gjort så här alla år jag har varit i Edsbyn. Sen om vi hade haft en match inbokad är det inte säkert att vi hade kunnat spela ändå. P20 är på Svenska cupen i helgen, så vi hade inte fått ihop ett helt lag.

Läs även: "Kändes som man skulle svimma"

Edsbyn håller alltså i mönstret med match varannan helg ett tag till. Att laget har så många spelare skadade oroar inte tränare Liw allt för mycket.

– Det är klart att har man en skada så blir man mycket känsligare för att få en till. I och med att Joel Edling varit borta hela försäsongen så räckte det ju med en skada till för att vi skulle ha två borta. Sen tycker jag att vi har gjort det bra i cuperna trots att vi saknat spelare.

Som läget är nu ser det ut som att flera spelare är tillbaka redan nästa vecka. Thomas Liw ser fram emot den dagen då hela laget är samlat och skadefritt.

– När att vi klarat oss så här pass bra med flera killar skadade, ska det bli spännande att se hur vi spelar när alla är tillbaka.

Läs även: Hånet mot Edsbyn på upptaktsträffen

SUCCÉN FORTSÄTTER: Ladda hem Bandypulsappen du också!

Mer läsning