Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jonas Claesson: "Samlar silver på hög"

/

Bandylandslagets förbundskapten Jonas Claesson är självkritisk efter förlusten i VM-finalen.
– Förbundet har som målsättning att vara världsledande, men jag samlar på mig silver på hög. Så det är inte godkänt, säger han.

Annons

Sverige ledde med 3–1 med sju minuter kvar att spela av VM-finalen mot Ryssland i Chabarovsk.

– Med tanke på hur matchen ser ut som helhet så är det rätt skönt att få 3–1, det går inte att sticka under stolen med, säger förbundskaptenen Jonas Claesson om Patrik Nilssons mål på hörna.

Men där rämnade det svenska försvarsspelet. På två och en halv minut hade Ryssland vänt till 4–3 – och avgjorde finalen med ett 5–3-mål signerat Maxim Ishkeldin.

– Klart att orken tryter i slutet, det är en naturlig utgång i de här typerna av match, säger han.

Vad hade kunnat göras annorlunda, nu så här i efterhand?

– Jag frågade Svenne (assisterande förbundskaptenen och Brobergstränaren Olsson) det för tio minuter sedan. Vi satt som fågelholkar, säger Jonas Claesson med ett skratt.

– Men det är klart att med facit i hand så hade vi en bild av att vi ville spela mer. Stora delar av de här 90 minuterna så sköljer de (Ryssland) över oss och vi får lägga jävligt mycket kraft i defensiven, fortsätter han.

Svenska landslagsledare har under många års tid skrivit tvåårskontrakt med förbundet. Det gäller även Jonas Claesson – och därmed går hans avtal nu ut.

– Förbundet har som målsättning att vara världsledande, men jag samlar på mig silver på hög. Så det är inte godkänt, säger Jonas Claesson.

Hur känner du då?

– Alltså, spontant så är det definitivt så att någon annan ska ta över. Men sen var vi hamnar i det här när vi kommer hem och ska summera... äh, jag tycker att det är lite fel läge just nu kan jag känna mot alla inblandade.

Jonas Claesson lär knappast behöva oroa sig att behöva vara utan bandy om han slutar som förbundskapten.

– Det finns flera förfrågningar ute som är lagda på is ännu. Men Vetlanda är en av dem, det kan jag väl säga, säger han.

Läs också:

TV: Patrik Nilsson efter finalförlusten

Westh om finalraset: "Gör det bra i 85 minuter"

Sverige föll i VM-finalen

Mer läsning