Tisdag 16 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kraschen blev en vändpunkt för Vetlanda – som siktar mot slutspel i World cup

Två segrar i Svenska cupen. Ändå åkte Vetlanda ut redan i gruppspelet.
Kan avancemanget komma retroaktivt i World cup?
– Ja, det hade inte varit fel om det ville studsa med lite en gång, säger vänsterbacken Viktor Törner.

Annons

Viktor Törner.

6–4 mot Västerås SK och 2–0 mot Vänersborg. Det var två starka resultat och insatser av Vetlanda i Svenska cupen för ett par veckor sedan. 1–7-förlusten mot Sandviken innebar dock uttåg ur gruppspelet, trots fyra poäng men för svag målskillnad.

Kanske kan avancemanget i stället komma i World cup där Vetlanda ställs mot ryska mästarlaget Jenisej, Bollnäs och finska Akilles i grupp D. Redan förra säsongen visade Vetlanda (som slutade femma i elitserien) att laget är att räkna med, och prestationen mot framför allt VSK i Svenska cupen lovar mer.

LÄS MER: Vetlanda slog VSK: "För förståsigpåarna är det en skräll"

Men det finns ett före och efter för Vetlanda under hösten. 4–10-kraschen mot Vänersborg den 23 september blev en vändpunkt, enligt försvararen Viktor Törner.

– Efter Vänersborg hemma hade vi ett snack om att tighta till defensiven. Efter det snacket har det varit bra och hög nivå både på träning och matcher. Just nu känns det som att vi har något på gång, säger han.

Fick ni dåligt betalt för insatserna i Svenska cupen?

– Det är surt när man väl står där och inte går vidare, men överlag var vi nöjda med cupen – i alla fall med matcherna mot Västerås och Vänersborg. Sedan ska man inte släppa 1–7 när det är två gånger 30. Självklart var det tråkigt, vi hade gärna gått vidare.

TV: Se höjdpunkterna från när Vetlanda slog ut Vänersborg i Svenska cupen

Vetlanda påbörjade resan till Sandviken under onsdagen. Vid 21-tiden kom laget fram till Västerås för övernattning.

På torsdagen reser Vetlanda de sista knappa 15 milen till Göransson Arena för att inleda gruppspelet mot Jenisej. Därefter väntar matcher mot Bollnäs och Akilles på fredagen.

– Akilles har jag inte jättebra koll på, men de har väl Laakkonen (Sami) och några till som spelar där så de håller säkert hög nivå. Det är en bra grupp, men som det kändes i Svenska cupen så har vi självklart potential att gå vidare. Det vill vi så klart, säger Viktor Törner.

Tränaren Jonas Claesson är inne på samma sak.

– Vi ser en möjlighet att ta oss vidare från gruppen. Visst, det är bra lag vi möter, men vi har visat för oss själva att vi också kan vara rätt bra under stunder, säger han till klubbens hemsida.

LÄS ÄVEN: Vetlanda en av elva klubbar som beviljas elitlicens

Mer läsning