Måndag 24 september
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lomanov om Vänersborgs uttåg – och knäskadan: "Känner mig inte hundra procent"

Tre raka förluster. Det blev Vänersborgs dystra facit i Svenska cupen. På sidan stod en skadad världsstjärna som bara kunde titta på. – Det är inte så kul, säger Sergej Lomanov.

Annons

Sergej Lomanov.

Vänersborgs chanser till avancemang inför sista gruppspelsmatchen var minimala. Det sista hoppet dog när laget föll med 0–2 mot Vetlanda på lördagen. Förlusten innebar tre raka nederlag för satsande Vänersborg, som dock hade sin största stjärna borta på grund av känningar i ett knä.

– Det är små marginaler som skiljer, alla lag är bra. Vi har förlorat tre matcher, men det finns jättebra saker att ta med och det finns dåliga saker också. Det är bra att det kommer nu, så att vi kan förbättra både de bra och dåliga sakerna. Helheten, då ser det ganska bra ut, men vi letar spelet. Så kan man säga, säger Sergej Lomanov, frustrerad över att inte ha kunnat påverka resultaten på isen.

– Det är inte så kul. Man är mer nervös när man står på sidan än när man spelar. Man står och kollar och hejar på sitt lag och blir ledsen när det blir förlust. Jag hoppas att det inte blir så många gånger som jag står på sidan. Jag vill vara med i laget och slåss om vinster.

TV: Se höjdpunkterna från Vänersborg-Vetlanda

Vad är det för status på knät?

– Bättre. Jag hoppas kunna åka skridskor nästa vecka så att jag blir hundra procent till World cup och kan förbereda mig till hundra procent. Inställningen är att vara med i Sandviken.

Ömmar det bara eller är det något inuti?

– Det är lite känningar i knät, jag brukar inte säga vad det är. Men jag känner mig inte hundra procent. Jag vill inte spela om jag är frisk på 70 procent. Om jag kommer ut på isen måste jag prestera hundra procent och då måste man känna sig hundra procent också, säger Sergej Lomanov.

Har du haft problem med knät tidigare?

– Alla sportsmän har känningar. Jag har haft en ganska lång karriär och då känner man sin kropp ganska så bra. Det är inget allvarligt. Jag gjorde magnetröntgen och allt är bra. Det är seriepremiär veckan efter World cup, så det kommer viktigare matcher framöver.

TV: Se höjdpunkterna från mötet mellan Vänersborg och Sandviken

MATCHFAKTA • SVENSKA CUPEN

IFK Vänersborg–Vetlanda 0–2 (0–1)

Målen: 0–1 (19) Joakim Andersson, 0–2 (44) Daniel Johansson.

Mer läsning