Måndag 22 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Måstematch för Vetlanda – då vann Mikael Nilsson brödrakampen: "Roligt att han är tillbaka"

Vetlanda var piskat att vinna för att ha chansen på avancemang.
Och den här gången höll man hela vägen.
– När vi gör det vi ska hela matchen så är vi starka, säger Mikael Nilsson efter 3–2-segern mot broderns Bollnäs.

Annons

Mikael Nilsson (nummer 24) hade bra koll på brodern Patrik Nilsson och Bollnäs offensiv.

Mikael Nilsson och hans Vetlanda var piskat att vinna mot Bollnäs, annars hade World cup varit över redan efter gruppspelet.

Till skillnad från öppningsmatchen, då Vetlanda tappade matchen efter paus , så höll man nu hela vägen och vann med 3–2.

– Vi gör en bra match, det gjorde vi i första igår också, men skönt med en vinst, det behövdes ju för att kunna avancera, säger Mikael Nilsson.

Pratade ni något om det i paus, att inte tappa på samma sätt som mot Jenisej?

– Nej, vi vet att vi är ett riktigt bra lag när det funkar. I går i andra halvlek så hackar det lite, men när vi gör det vi ska hela matchen, då är vi starka.

Vetlandaliberon hade bland annat i uppgift att hålla koll på brorsan Patrik i Bollnäs anfall. Och det gick bra, Vetlanda hade god koll och 3–0 innan Bollnäs svarade för två sena reduceringsmål på slutet.

– Att släppa in två mål mot Bollnäs får vi vara jättenöjda med, det är ett bra lag. Jag tycker att Patrik gör en bra match, det är bara roligt att han är tillbaka efter skadan, säger Mikael Nilsson.

Nu väntar en dramatisk upplösning av grupp D. Jenisej toppar gruppen på fyra poäng, medan Vetlanda och Bollnäs har två poäng vardera.

Bollnäs ställs mot Jenisej, innan Vetlanda avrundar gruppspelet mot jumbon Akilles strax före tolvslaget på fredagskvällen.

– Vi får cykla ner lite, stretcha, käka och ladda batterierna. Sen lyssnar vi på Jonas och Putte och vad dom har för gameplan. Sen är det bara hundra procent, säger Mikael Nilsson.

MATCHFAKTA – WORLD CUP

Bollnäs–Vetlanda 2–3 (0–2)

Målen: 0–1 (14) Filip Bringe, 0–2 (25) Robin Folkesson, hörna, 0–3 (48) Johan Löfstedt, 1–3 (57) Per Törnberg, hörna, 2–3 (60) Oskar Olsson.

Mer läsning