Torsdag 18 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mossberg: "Gör inte så i en riktig match"

/
  • Daniel Mossberg (till höger) firar mål med Johan Östblom.

En kvartsfinal mot Lettland kan inte sluta med något annat än en rejäl svensk storseger i sporten bandy.
Sett till de båda landslagens förutsättningar så är 14–2 rätt små siffror.
– Jag gör ju inte sådär i en riktig match, hoppas jag, säger mittfältaren Daniel Mossberg om sitt missade friläge i första halvlek.

Annons

Ett Sverige på rejäl halvfart gjorde ändå 6–0 på lilla Lettland innan en halvtimme var spelad i kvartsfinalen.

Vid den ställningen fick Sandvikenspelaren Daniel Mossberg ett friläge – som han försökte leka loss ordentligt på. I stället för att bara lägga in bollen distinkt drog han tillbaka den för en extra dragning. Det blev för mycket av det goda och Lettlands målvakt Uldis Eldmanis räddade.

– Jag gör ju inte så där i en riktig match, hoppas jag, säger Daniel Mossberg med ett skratt utanför Sveriges permanenta omklädningsrum i Erofey arena.

Sverige hade 7–0 innan man tillät Lettland att göra ett par kvartsfinalmål. Det var en prestation om något från Maksims Blems, som skar in i det svenska straffområdet och lyfte bollen i nättaket bakom Joel Othén med en backhand. Lettland gjorde även en 2–7-reducering på straff.

I början av den andra halvleken ökade Sverige intensiteten för ett kort stund.

– Vi vet ju innan att vi kommer vinna, så man går mest in för att inte bli skadad. Man trycker väl på någon gång för att få en bra känsla inför morgondagen, men annars är det ganska lojt, säger Daniel Mossberg, som i och med sitt missade friläge fick lämna isen mållös.

Lagkamraten i SAIK, Patrik Nilsson, var på hugget i andra och satte tre mål på raken under fyra minuter. Erik Säfström, också SAIK, fastställde segersiffrorna till 14–2 med tio minuter kvar att spela.

De lettiska spelarna tappade inte humöret, vilket Daniel Mossberg är tacksam för ur ett skadeperspektiv.

– De höll igen och vi höll igen målmässigt, så det går väl jämnt ut, säger han

Han var dock inte den enda som lurades av Uldis Eldmanis. För sannolikt hade den svenska segern blivit ännu större utan målvaktens storspel.

– Deras målvakt var bra, han tog ju någon straff och något friläge, säger Daniel Mossberg.

Om man utgår från att ni var på 100 procent i sista gruppspelsmatchen mot Ryssland, hur många procent lägger ni er på i en sådan här match?

– Det är som natt och dag...

Du är tröttare efter en vanlig träning än i en match mot Lettland alltså?

– Ja, det är jag.

Sverige möter Finland i torsdagens semifinal. Genomkörararen mot Ryssland tar Daniel Mossberg med sig dit.

– Man har en bra känsla, speciellt om man kollar tillbaka på gårdagen. Det blir en häftig match, finnarna är bra, säger Daniel Mossberg.

Mer läsning