Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mycket SAIK i VM-truppen

/

Den slutliga VM-truppen var helt utan skrällar.
Fem SAIK-spelare fick plats i Jonas Claessons lagbygge som ska åka till ryska Chabarovsk för att vinna guldet.
– Det blir en rejäl och häftig utmaning, säger Daniel Mossberg.

Annons

Tillsammans med Patrik Nilsson, Erik Pettersson, Linus Pettersson och Erik Säfström ingår han i den givna SAIK-kvintetten i blågult. Mossberg är tillbaka i VM-sammanhang efter att ha tackat nej förra året.

– Då fanns inte tiden utan jag lade den hellre på familjen. Nu när jag har flyttat hem har det kommit smygande mer och mer. Det ska bli riktigt roligt att mäta sig med Ryssland just i Chabarovsk med en stor fin hall. Vad jag hörde är finalen redan utsåld.

Ryssland har två raka VM-guld och nu är det revansch som gäller för det svenska laget.

– Vi vann ju de två träningsmatcherna här hemma i vintras och det såg ju bra ut. Men det var träningsmatcher här och ett VM på plats där borta är någonting annat. Ryssarna har ett lika bra lag som dom brukar ha.

Men det har Sverige också. Förbundskapten Claesson har tagit ut ett rutinerat lag där medelåldern ligger över 30 år.

Nästa måndag drar landslaget österut. Fram tills dess tränar SAIK:arna lite grann på is på hemmaplan.

– Nu börjar väl suget komma tillbaka. Direkt efter SM-finalförlusten mot Västerås kanske det inte var det första man tänkte på. Nu börjar det i stället bli en riktigt bra chans till revansch och att ändå få vinna något stort den här säsongen, säger Mossberg.

Det finns också några andra i truppen med SAIK-anknytning. Målvakten Joel Othén får äntligen VM-debutera efter att ha varit tredjemålvakt vid några tillfällen. Andreas Bergwall får anses som förstamålvakt med Othén som backup.

Även Johan Östblom får VM-debutera vid 33 års ålder. Han vann SM-guld med SAIK i fjol innan han lämnade för ryska Neftjanik. Christoffer Edlund var förstås också ett givet namn.

Mer läsning