Söndag 21 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ska det avgöras: Vem av VM-hjältarna blir Årets spelare?

/
  • Malin Persson, Camilla Johansson eller Hanna Brusberg – vem av VM-hjältarna blir Årets spelare?

Årets Bandygala går av stapeln 19 mars i Annexet i Stockholm. Då ska en av tre storspelare och VM-hjältar ta hem priset som Årets spelare.

Annons

Hanna Brusberg, AIK: VM-hjälte och segerskytt i och med ett straffmål i matchen mot Ryssland och en försvarare av rang med skarp skottförmåga.

Camilla Johansson, Kareby: 27 år och en mittfältare som tar ansvar i alla planens zoner i laget som ställs inför sin tredje raka SM-final.

Malin Persson, Söråker: 20 år och en teknisk innermittfältare som ägde i VM. Har haft flera klubbar som erbjudit henne kontrakt, särskilt efter VM-succén, men hon har valt att stanna i Söråkers IF.

Där är namnen på de tre spelare som kan knipa utnämningen till Årets spelare.

Så här lyder juryns motivation till nomineringarna:

Hanna Brusberg, AIK       

Hanna har en unik förmåga att lösa trängda situationer och sedan leverera fantastiska genomskärare. Därtill kliver hon ofta fram och avgör jämna matcher med sitt skott vilket hon visade i VM-finalen där hon med matchens enda mål kunde titulera sig svensk segerskytt.

Camilla Johansson, Kareby IS

Karebys spelmotor åker alltid oerhört mycket skridskor och tar stort ansvar både offensivt och defensivt. Camilla har länge varit en av de mest framträdande spelarna i svensk bandy men hon fortsätter ständigt att utvecklas. Hon kan i år addera seger i Elitseriens poängliga och pris som VM:s bästa mittfältare till meritlistan.

Malin Persson, Söråkers IF                   

Med sina spektakulära teknikkonster och enorma balans på skridskorna är Malin svårstoppad - något som i VM kostade ryskorna många minuter på botbänken i VM. Söråkers storstjärna utsågs till VM:s bästa anfallare men hon missar heller aldrig tillfället att själv sätta in en rejäl tryckare om hon får chansen.

 

Mer läsning