Onsdag 14 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olsson inför supermötet med Ryssland: "Jag har en jättego känsla"

Första VM-matchen mot Ryssland som huvudansvarig.
Då visar förbundskapten Svenne Olsson på stort lugn.
– Jag har en skön, jättego känsla, säger han.

Annons

Med knappt två timmar till avslag i tungviktsmötet mellan Ryssland och Sverige var det en samlad förbundskapten som mötte Bandypuls under matchen Kazakstan–Finland – trots att hans största test hittills som huvudansvarig väntar.

– Vi har byggt upp något bra i gruppen och spelat jättebra bandy hittills. Efter kvällens match får vi en fingervisning om vi är där vi tror vi är. Jag känner mig trygg och bra, säger Svenne Olsson.

Det troliga är att Sverige och Ryssland spelar VM-final på söndag. Hur viktig är kvällens match i sammanhanget?

– Det delas ut en känsla efter den här matchen och den vill vi ha bra. Om vi vinner, kryssar eller förlorar med ett mål är inte det viktigaste. Det viktigaste är att vi efter nittio minuter känner att vi har grepp och en bra feeling mot ryssarna, säger Svenne Olsson.

– Men när matchen drar i gång blir det hund och katt där ingen vill ge sig. Det är ingen risk att det kommer hållas igen, men någonstans skruvas det upp ytterligare 15 procent i en eventuell VM-final.

Under tisdagen blev det klart att matchen mellan Sverige och Ryssland flyttas från utomhusarenan Stadio Trud till hallen Volga-Sport-Arena på grund av isproblem. Det har både sina för- och nackdelar enligt Svenne Olsson.

– I och med att en eventuell VM-final spelas utomhus hade det varit skönt att få en match på stadion där borta, men vi har fått två träningar där i alla fall. Men här är det fantastiskt bra och kvaliteten på matchen kommer bli jättebra.

LÄS ÄVEN: Så startar Sverige mot Ryssland

Mer läsning