Måndag 24 september
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olsson tillbaka när VSK säkrade semifinal: "Vi hade bara en uppgift i dag"

Mikael Olsson tillbaka i laget.
Då blev Västerås SK klart för semifinal efter att ha övertygat mot SAIK.
–Att vi bara släpper ett mål mot Sandviken är bra, säger mittfältaren efter 4–1-segern.

Annons

3-6-förlusten mot Vetlanda i fredagens premiär ruskade om Västerås SK som hamnade i tidig brygga i Svenska cupen.

Men när allt kom omkring hade VSK till slut säkrat det där "förväntade" avancemanget till semifinalerna. Fredagens 5–3–seger följdes upp med imponerande 4–1 mot Sandviken på lördagen.

Det innebär att VSK slutar tvåa i grupp A och petar bort Vetlanda från semifinalerna.

TV: Se höjdpunkterna från Sandviken-VSK här

– Starkt av oss. Vi jobbade åt samma håll i dag och hade bara en uppgift, det var att vara grymma i "deffen" och det får man säga att vi var. Att vi bara släpper ett mål Sandviken, det är bra, säger Mikael Olsson, som inte spelade fredagens sena match mot Vänersborg efter en smäll mot huvud i matchen mot Vetlanda.

– Man är över 30 numera och börjar känna efter lite mer, men det var ingen fara. Det är lugnt nu, annars hade jag inte spelat. Det var tätt inpå med matcherna i går och vi hade spelare som kunde spela, så det var mer en försiktighetsåtgärd.

LÄS ÄVEN: Här är VSK:s skadeläge i Svenska cupen

Vilka Västerås SK möter är inte klart ännu, men mycket tyder på att det blir Villa som kan bli gruppsegrare genom att slå avhängda Hammarby. Oavsett går VSK för att försvara sin titel från i fjol.

– Klart vi gör, men i år är det som alla säger tuffare än någonsin. Man måste vara riktigt jävla bra för att vinna en sådan här turnering, säger Mikael Olsson.

Mer läsning