Onsdag 17 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oväntat tillbaka - då bjöd han på topprestation i SM-finalreprisen

Annons

Simon Jansson trodde inte att han skulle kunna spela lördagens träningsmatch mot Villa Lidköping. Men gav det en chans trots nackskadan - och gjorde två mål i Västerås övertygande 7-1-seger.

- Det känns lite som ett besked att formen är på gång, säger Jansson.

Simon Jansson.

VSK Bandys spetsforward Simon Jansson saknades när Grönvitt torskade mot bottentippade Sirius 13 september på grund av nackskadan han ådrog sig i en landskamp. Och tanken var att han skulle stå över även i lördagens träningsmatch mot Villa Lidköping i Relitahallen.

Men:

- Jag har kört lugnt i veckan som gått och efter träningen i går (fredagen) kände jag ändå att jag nog skulle testa att spela. Jag kände att det vore viktigt att få en match i benen inför svenska cupen (30 september-2 oktober) . Så trots att jag inte var hundra procent i nacken körde jag ändå och det blev absolut inte värre. Det känns nästan bättre så här efter matchen, säger Simon Jansson.

Han levererade två av VSK Bandys sju mål.

- Vid det ena bröt jag igenom längs kortlinjen, det var helt okej snyggt, och vid det andra avancerade jag och sköt i hörnet efter ett snyggt anfall där bland andra Simon Folkesson och Oscar Gröhn var involverade.

Jansson har varit missnöjd med sin form på försäsongen. Men tror att det kan ha lossnat i 7-1-segern mot fjolårets SM-tvåa Villa Lidköping.

- Det har känts lite trögt tycker jag. Därför var det skönt att få in två mål för egen del. Jag har väl känt mig i hyfsad form men det har inte lossnat. Det här kändes lite som ett besked att formen är på gång, men samtidigt är det alltid upp och ner den här tidpunkten på året, säger Jansson.

Villa saknade viktiga trion David Karlsson, Daniel Andersson och Martin Johansson.

- De hade några borta men det finns ju inga dåliga spelare i deras lag. Jag tycker att vi gör det bra som visar att vi kan vinna med sådana här siffror mot lag som Villa.

Vad säger du om ert spel?

- Första halvlek (5-0-ledning i paus) var helt okej från vår sida. Andra halvlek var lite hafsig och en del slarv i passningsspelet. Men jag tror faktiskt att det viktigaste för oss i dag var att vinna, att få in den känslan inför cuperna. Det var väldigt viktigt att studsa tillbaka efter förlusten mot Sirius.

Matchfakta, träningsmatch

Villa Lidköping-VSK Bandy 1-7 (0-5)

Mål, VSK: Simon Jansson 2, Tobias Holmberg, Mikael Olsson, Jacob Bucht, Jesper Norrman, Patrik Sjöström.

Mer läsning