Tisdag 25 september
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pavel Franz blir biträdande förbundskapten i svenska damlandslaget

Magnus Nordin har utsett sin biträdande förbundskapten i damlandslaget. Vid sin sida får förre Gripen Trollhättan-tränaren den ryske försvarsikonen Pavel Franz.

Annons

Sex VM-guld, nio ryska mästerskapsguld, fem World cup-titlar och åtta segrar i Svenska cupen. Pavel Franz, 48, har ett titelfacit som få spelare genom bandyhistorien kan matcha. Nu blir den forne försvarsikonen, som bland annat gjorde tio säsonger i Vänersborg som aktiv, biträdande förbundskapten i svenska damlandslaget. Det bekräftar Svenska bandyförbundet i ett pressutskick.

Även målvakten Jakob Säleby, som numera spelar i allsvenska Nässjö, kommer ha en roll i damlandslaget i höst. Under lägret i Vetlanda i september ska han agera målvaktscoach.

– Jag har som tränare haft förmånen att ha både Pavel ochJakob som spelare och det är två starka personligheter med stor kunskap ochbandyhjärta. Tillsammans med Jonny Johansson (material/slip) och Kent Forseth (rehab/massage) som finns kvar som ledare runt laget så har vi ett mycket kompetent och erfaret ledarteam runt damlandslaget, säger Magnus Nordin till svenskbandy.se.

VM i Kemorovo 2007. Pavel Franz i duell med Magnus

LÄS ÄVEN: LISTA: De tio främsta ryska profilerna i svensk bandy genom historien (från 2015)

Som aktiv spelade Pavel Franz, med Stroitel som moderklubb, i Nässjö, Vänersborg, Vodnik, Dynamo Moskva och Dynamo Kazan. Så sent som säsongen 2014/2015 spelade han med allsvenska Blåsut.

Pavel Franz var biträdande förbundskapten när ryska landslaget tog VM-guld i Vänersborg 2013.

Enligt Svenska bandyförbundet släpps damlandslagets trupp till lägret i Vetlanda under nästa vecka.

Mer läsning