Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Petterssons tredje mål sänkte Edsbyn i WC-premiären

/

Edsbyn utmanade Sandvikens AIK i den första matchen i World Cup.
Men till slut gick inte SAIK att stå emot.
Och framför allt inte Erik Pettersson, tremålsskytt direkt i 5–2-matchen.

Annons

Pettersson gjorde 1–0 och 2–0 sent i den första halvleken – och sedan direkt matchavgörande 3–2 när Edsbyn hade lyckats komma ikapp i den andra halvleken.

2–0-målet var på ett eget genombrott när 20-åringen till slut lyfte upp bollen i nättaket.

Snyggt!

De andra målen?

– På tennis, helt okej det också, sa Pettersson efteråt. Först var det ju Edlund som sköt och jag fick träff på tennis.Och 3–2 höll jag mig framme vid mål när Mossberg skickade in bollen.

Läs mer: Så var matchen minut för minut

Efter 3–2 var det SAIK som dominerade matchen igen och inte släppte till. Men Edsbyn tog sig alltså tillbaka efter tunga 0–2 i paus.

– Vi stod emot bra i början, sa Edsbyns tränare Thomas Liw. Sedan fick faktiskt SAIK sina mål i slutet av halvleken när jag tycker vi hade tagit oss sin i matchen.

– Det var starkt att vi gav oss chansen i andra och till och med kvitterade. Riktigt lyckades vi inte störa Sandviken efter det, och totalt sett vann dom rättvist, tyckte Liw.

Det märktes att inledningsmatchen hade stor betydelse i gruppen. SAIK hade visserligen greppet, men satsade inte nån ursinnig offensiv.

– Vi spelade bra, och hade chanser innan jag gjorde de där målen i slutet, sa Pettersson.

– Sedan kom ju Edsbyn tillbaka i den andra och kvitterade. Men då behåll vi kylan och fick inte panik utan fortsatte spela. Det var viktigt, för det är en tuff grupp och det kändes som att vi inte hade råd med någon förlust.

SAIK möter kl 21.00 Dynamo Moskva i sin andra match, medan Edsbyns nästa match är Vänersborg kl 11.00 under fredagsförmiddagen.

Mer läsning