Måndag 22 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pizzoni Elfving om blodiga näsan när Hammarby föll: "Den är utan ben sen tidigare"

Hammarby förlorade mot Sandviken med 2–5.
Och David Pizzoni Elfving lämnade isen med dubbla bomullstussar i en blodig näsa.
– Den är utan ben sen tidigare, så den blöder lätt, säger han.

Annons

David Pizzoni Elfving lämnar isen med blodig näsa.

Hammarby pressade länge hemmafavoriten Sandviken i lagets premiärmatch i World cup. Men Christoffer Edlunds 3–2-mål med mindre än kvarten kvar fällde Bajen.

– Det blir några mål extra mot slutet när vi blir tvungna att trycka på. Både vi och Saik gör en bra match och sen får dom in tre-tvåan och då är vi tvungna att chansa och det öppnar upp sig lite bakåt, säger David Pizzoni Elfving om 2–5-förlusten.

Själv tvingades han att lämna planen i slutskedet, efter en smäll mot ansiktet. Med dubbla bomullstussar i en blodig match promenerade han mot omklädningsrummet.

Men det tog David Pizzoni Elfving med ro.

– Den är utan ben sen tidigare, så den blöder lätt, säger han med snett leende och fortsätter att berätta om situationen som föranledde blodvitet.

– Jag vet inte riktigt, jag försöker kliva in och så får jag en klubba i ansiktet. Jag vet inte riktigt varför eller hur det gick till, jag känner bara klubban i ansiktet.

Han stod i fokus även i en annan situation, då han tog skott efter en avblåsning. Sandvikens Linus Pettersson, som blev träffad av bollen, och ilsknade till.

– Ja, han tycker att det är långt efter signal och jag tycker att det är i samma situation. Det är sånt som händer, säger Pizzoni Elfving.

Under fredagen väntar finska Botnia för Hammarby. Därefter Baikal Energy på lördagen – en match som kan bli direkt avgörande för vilket lag som avancerar till kvartsfinal.

– Det känns bra, inklusive den här har vi tre bra matcher i bagaget. Vi har en uppåtgående känsla och en bra möjlighet att vidareutveckla det här, säger David Pizzoni Elfving.

MATCHFAKTA – WORLD CUP

Sandviken–Hammarby 5–2 (1–1)

Målen: 1–0 (2) Christoffer Edlund, 1–1 (14) Kasper Milerud, 2–1 (32) Erik Pettersson, 2–2 (44) Robin Sundin, 3–2 (48) Christoffer Edlund, 4–2 (57) Erik Pettersson, 5–2 (60+3) Daniel Mossberg

Mer läsning