Lördag 17 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiker utesluts ur parti

/

Olov Nilsson Sträng utesluts ur Bollnäspartiet.

Annons

I ett pressmeddelande skriver partiet:

"Bollnäspartiets styrelse har beslutat att från och med den 2015-05-26 utesluta gruppledaren/partiledaren Olov Nilsson Sträng.

Anledningen till detta är att Olov Nilsson Sträng agerat utanför sina befogenheter och emot de direktiv som partiets medlemmar har beslutat. Detta har påverkat partiet negativt och motarbetat partiets verksamhet."

Uteslutningen beror bland annat på hur Olov Nilsson Sträng skötte turerna kring omröstningen om lånet till en bandyhall på Sävstaås vid kommunfullmäktiges sammanträde i april.

Enligt pressmeddelandet ser styrelsen i Bollnäspartiet allvarligt på sin partiledares agerande och understryker att uteslutningen är nödvändig för att upprätthålla ordningen inom partiet.

– Att utesluta en partimedlem är något vi i styrelsen helst skulle vilja slippa göra. Men i det här läget finns det tyvärr inga andra alternativ, säger Markus Wengelin och fortsätter:

– Som ledande person för Bollnäspartiet har man ett ansvar att företräda vårt parti, våra medlemmar och de löften som vi gett våra väljare. Och där finns ingen plats för att driva egna personliga frågor som går emot beslut som fattats av partiet.

Tills vidare kommer partiets grundare och vice ordförande Benny Engberg tillsammans med partiets ordförande Markus Wengelin att leda Bollnäspartiet.

Sin plats i fullmäktige har dock Olov Nilsson Sträng rätt att behålla, men inte som företrädare för Bollnäspartiet.

Olovs roll som oppositionsråd kommer behandlas enligt gällande regler och i samförstånd med övriga oppositionspartier och KF skriver partiet i pressmeddelandet.

LÄS ÄVEN

Fullmäktige sa nej till bandylånet

Sjölund: Ohederliga nej-sägare

Axman: Ett spöke hemsökte arenan

Hellmyrs: "Världens sämsta kommun"

Efter Hellmyrs utspel: "Går inte att döma efter ett sammanträde"

Bollnäspartisten: "De vill bygga på SJ-området"

Mer läsning