Lördag 20 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Redin både målskytt och designer för Broberg – World Cup premiär för nya retrotröjorna: "Jag är nöjd"

Broberg var först ut i World Cup, och lagets förste målskytt mot VSK blev en försvarare som fick fira sitt första tävlingsmål i de nya tröjorna, som han själv varit med och designat.
– De är lite retroanpassade, från när Broberg vann SM-guld. Vi har försökt efterlikna de tröjorna så gott som möjligt, berättar Robin Redin.

Annons

Robin Redins Broberg var först ut i World Cup, när laget mötte Västerås på torsdagen.

Västerås SK tog tidigt ledningen i den första matchen i World Cup – men det dröjde inte länge innan Brobergs kvittering kom. Situationen uppstod efter ett frislag, och det var en minst sagt ovan målskytt som fick göra Brobergs första mål i turneringen.

– Der var mitt första mål i en tävlingsmatch, så det kändes bra naturligtvis, säger Brobergs Robin Redin, som fick tag i en retur på ett frislag från strax bredvid hörnflaggan och tryckte upp bollen i nättaket.

LÄS OCKSÅ: Allt ljusare läge för Broberg inför World cup: "Självklart blir cupen jätteviktig"

Robin Redin i de nya tröjorna som Broberg spelar i under World Cup.

Broberg spelade dagen till ära i sina nya träningströjor, som just Redin varit med och designat.

– De är lite retroanpassade, från när Broberg vann SM-guld. Vi har försökt efterlikna de tröjorna så gott som möjligt, förklarar Redin, som tillsammans med några andra i laget tagit fram den nya träningströjan.

De nya tröjorna har hyllats från flera håll och även Redin tycker självklart att de är snygga.

– Jag är nöjd med mitt arbete, absolut. Men det är bara en träningströja, under säsongen måste vi ha reklam på tröjorna.

LÄS OCKSÅ: Mitt i VSK:s skadekris – här är testet som höll: "Kändes helt okej"

Robin Redin visar baksidan av de nya tröjorna.

Redin missade Svenska cupen senast, och matchen mot VSK blev därmed hans första tävlingsmatch för säsongen. Efter hans sköna kvittering hann Västerås ta ledningen igen, men sedan vände Broberg till 3–2 i den andra halvleken.

– Det är könt att spela lite tävlingsmatcher, jag var ju inte med i Svenska cupen så det är alltid lite roligare när det är tävlingsmatcher. Det känns som att vi har något bra på gång, blir bättre och bättre för varje match känns det som.

I slutet räckte dock Broberg inte till och VSK hann vända till 6–3 innan matchen var över.

– Det blev lite individuella misstag där i slutet som gjorde att de tog över det lite, vi gav dem lite enkla mål. Det är lite ovant så här på försäsongen, så är det alltid, och vi har inte haft så många pass på stor plan heller så vi växer in i det mer och mer tycker jag.

Brobergs nästa match i turneringen är på fredagen klockan 14.15 mot Edsbyn.

LÄS OCKSÅ: Rena sjukstugan i Broberg: "Aldrig varit med om något liknande"

MATCHFAKTA – WORLD CUP

Broberg–Västerås SK 3–6 (1–1)

Målen: 0–1 (10) Simon Jansson, hörna, 1–1 (27) Robin Redin, 1–2 (31) Max Mårtensson, 2–2 (39) Jonas Engström, 3–2 (42) Erik Jonsson, 3–3 (44) Tobias Holmberg, 3–4 (49) Simon Jansson, 3–5 (54) Janne Rintala, 3–6 (59) Tobias Holmberg.

Mer läsning