Onsdag 17 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så var dag 2 i Svenska cupen – de spelar semifinal på söndagen

Bandypuls rundar av den andra speldagen i Svenska cupen i Lidköping.
Här är en kort summering från alla matcher.

Annons

Edsbyn–Villa Lidköping 2–2 (3–2 efter straffar)

Se höjdpunkterna

Lördagens första match slutade oavgjort och Hans Andersson var isens gigant. Båda Edsbyns mål under ordinarie tid kom från ytterhalvens klubba, ett skott centralt och en hörna i första krysset. 16-årige Joel Broberg gjorde sitt första a-lagsmål i Villa Lidköping, som sedan föll i straffläggningen. En spännande bandymatch mellan två bra lag.

Matchens grej: I slutet av den första halvleken. Daniel Välitalo klev upp på Edsbyns högerkant och gav Villas Daniel Andersson en klassisk bröstvärmare – och fick en ledsen blick till svar. Joel Broberg snappade upp bollen och satte kvitteringen för Villa.

LÄS ÄVEN: Edsbyn med tre målvakter igång

-

Bollnäs–Hammarby 3–0 (1–0)

Se höjdpunkterna

Det var inget snack om saken när Hammarby åkte ur turneringen trots en match kvar att spela. Bollnäs styrde och ställde under långa stunder och vann till slut med 3–0. Daniel Berlin sade efteråt att siffrorna hade kunnat vara större.

Matchens grej: Hammarbys håglöshet. Laget brottas med tuffa förutsättningar i Stockholm, men i Lidköping råder alltid optimala förhållanden och ändå bjöd inte Bajen till mer. Lagkaptenen Carl-Johan Rutqvist allt annat än nöjd. Han konstaterade till och med att uttåget var "förjävligt".

-

Vänersborg–Vetlanda 0–2 (0–1)

Se höjdpunkterna

Vänersborg åkte på tre raka förluster i Svenska cupen och den sista kom mot Vetlanda – som trots segrar mot både Västerås SK och Vänersborg tvingas lämna turneringen som grupptrea. I sista matchen gjorde Jocke Andersson 1–0 i första halvleken. Daniel Johansson lurade sedan David Borvall, Vänersborgs bästa spelare i matchen, för 2–0 i friläge efter paus.

Matchens grej: Vänersborg nollat och gör bara tre mål under hela turneringen. Det är inte tillräckligt bra för ett lag som storsatsar även om konkurrensen i Svenska cupen är hård.

LÄS ÄVEN: Lomanov om Vänersborgs uttåg – och knäskadan

-

Sandviken–Västerås SK 1–4 (1–3)

Se höjdpunkterna

VSK var i brygga efter premiärförlusten mot Vetlanda och var tvunget att vinna mot cupfavoriten Sandviken. Det gjorde man också, på ett övertygande sätt mot ett Sandviken som så långt hade gjort 11–1 på två matcher. När Simon Jansson, en av turneringens frontfigurer, gjorde 4–1 med 22 minuter kvar var det över för SAIK som ändå är klart för semifinal.

Matchens grej: I slutminuterna vände Dzhusoev ur till vänster på egen planhalva och satte iväg en overkligt fin lyra till Erik Pettersson. Det resulterade dock inte i något mål den gången. SAIK:s ryska nyförvärv visar redan varför han blir en enorm tillgång för laget i vinter.

LÄS ÄVEN: SAIK föll i sista matchen gruppsegrare ändå

LÄS ÄVEN: Olsson tillbaka när VSK säkrade semifinal

-

Bollnäs–Edsbyn 2–1 (2–1)

Se höjdpunkterna

Cupens hittills mest dramatiska match. Bollnäs ledde med 2–1 i slutminuterna när Edsbyn fick straff. Men i stället för att skjuta sitt lag till semifinal brände Jonas Edling straffen mot Patrik Aihonen som blev Bollnäs stora matchhjälte.

Matchens grej: De kanske mest erkända storskyttarna i den här matchen var Edsbyns Jonas Edling och Mattias Hammarström. Då klev Bollnäs Ville Aaltonen in i den leken. Den finske veteranens superträff för 1–1 på hörna var något i hästväg.

LÄS ÄVEN: Bollnäs till semifinal efter superdrama

-

Villa Lidköping–Hammarby 2–0 (2–0)

Villa spelade för gruppsegern medan Hammarby redan var avhängt. Villa ledde med 2–0 i paus efter mål av Johan Esplund och Martin Karlsson. Sedan var det en ganska avslagen historia ända fram till slutsignalen. Villa behövde inte bränna mer krut än nödvändigt inför söndagens semifinal.

Matchens grej: Huvuddomaren Niklas Skoog tvingades lämna isen skadad i den 26:e minuten. Daniel Labe, som just hade avslutat Bollnäs–Edsbyn, fick vackert stoppa på sig pipan igen och döma lördagens sista match.

-

SÅ SPELAS SÖNDAGENS SEMIFINALER

09.00: Sandviken–Bollnäs

10.45: Villa Lidköping–Västerås SK

Mer läsning