Tisdag 25 september
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK-dominans mot Ryssland inget som Edlund tänker på: "Ingen betydelse alls"

/

Sverige chockade både Ryssland och hemmapubliken.
Samtliga svenska mål i 6–3-segern signerades SAIK-spelare.
Men den dominansen ville inte Christoffer Edlund fokusera på.
– Sex mål av tre svenska landslagsspelare, säger han.

Annons

Christoffer Edlund gjorde tre mål, Erik Pettersson fyllde på med två och Daniel Mossberg avslutade målskyttet när Sverige slog Ryssland med 6–3 i Volga-Sport-Arena på onsdagskvällen.

Det var med andra ord Sandviken för hela slanten i målprotokollet för Sveriges del. Men efter första halvlekens kölhalning av Ryssland, och en något svajigare andra halvlek, ville hattrickskytten från Småland inte prata om SAIK.

– Det har ingen betydelse alls. Sex mål av tre landslagsspelare, säger Christoffer Edlund och hyllar i stället laginsatsen.

– Vi flyttar boll på ett fantastiskt bra sätt och många är väldigt delaktiga. Då blir det bra. Hasse Andersson gör en av sina bästa matcher som jag sett i alla fall och det är väldigt roligt att se många spela på en fantastiskt bra nivå. Men det är långt kvar i turneringen och det är nya förutsättningar inför helgen.

Du drar inte för stora växlar av det här?

– Inte just nu. Bara känslan att när vi gör rätt saker själva så blir det väldigt bra.

Efter 5–0 i paus fick Ryssland en drömstart på andra halvleken med tre snabba mål som skakade Sverige. Men därefter bedarrade den ryska anstormningen rejält och Daniel Mossbergs 6–3-mål efter 65 minuter gav Sverige en ny skjuts i matchen.

– Jag tycker ändå att vi tar tag i det efter deras tre mål. Vi låter dem inte komma i kapp och det tycker jag känns viktigt, att vi inte faller igenom.

En snackis bland spelarna i paus var värmen i utsålda Volga-Sport-Arena. Christoffer Edlund berättar:

– Det var varmt och isen blev dålig efter ett tag, framför allt i andra halvlek. Men jag tycker ändå att vi behärskar det på ett bra sätt. Det var inte besvärande varmt.

Redan innan matchen var känslan att det var nu, i samband med matchen mellan världens två bandygiganter, som VM verkligen började. Christoffer Edlund instämmer i den känslan.

– Nu börjar det på allvar. Det var på något sätt var känslan när vi kom ut till matchen. Det är så här man vill ha det, det är dom här matcherna, och dom som kommer till helgen, som man vill spela. Man får passa på att njuta.

Hur laddar man inför en sådan här match, skiljer det något mot tidigare matcher?

– Det tar väldigt mycket energi att ladda för en sån här ryssfajt, den energin kan man inte lägga i alla matcher under ett VM när det är så tajt. I morgon när vi har så kallat lättare motstånd så kan man ta det lite lugnare, men måste ändå göra det rejält. Annars är risken att man drar på sig en onödig skada. Vi ska vara stora och proffsiga i vårt spel ändå tycker jag.

Mer läsning