Fredag 19 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK föll i sista matchen – gruppsegrare ändå: "Kan vara bra med en käftsmäll"

Mycket övertygande i de två första gruppspelsmatcherna och 11–1 målskillnad.
Men sedan åkte SAIK på en smäll i "klassikermötet" med VSK.
– Det kan vara bra med en käftsmäll, om man ska vända det till något positivt, säger liberon Linus Pettersson, som var inblandad i den första halvlekens märkligaste sekvens.

Annons

Redan i den fjärde minuten tog Västerås SK ledningen mot Sandviken. Christoffer Edlund kvitterade i tionde minuten, men VSK svarade direkt med 2–1 på hörna av försvararen Anders Bruun.

Sedan drog VSK på sig två utvisningar och Sandviken kunde dominera. Då inträffade något relativt ovanligt. Sandviken åkte på två utvisningar i samma sekvens. Dennis Henriksen åkte för bentackling och Linus Pettersson för slag när VSK kontrade.

– Du får fråga domaren... Äh, det är svårt att veta nivån liksom. Jag tycker att han plockar Holmberg i Västerås helt felaktigt från början. Sen tillåter han lite, sedan plockar han igen, säger Linus Pettersson.

TV: Se höjdpunkterna från Sandviken-VSK här

– Jag åker på något slag tror jag. Han dömer, det är bara att acceptera.

Istället för den 2–2-kvittering som låg på lut tilldömdes VSK en straff knappt två minuter efter Sandvikens dubbelutvisning – och Patrik Sjöström sköt 3–1.

SAIK hade 11–1 med sig från de två första mötena i Svenska cupen mot Vänersborg och Vetlanda. Här klarade man dock inte av att ta igen VSK:s försprång.

– Vi kommer inte upp i samma nivå som i de två första. Men jag tror att det kan vara bra att åka på en käftsmäll, om man ska vända det till något positivt, säger Linus Pettersson.

Det blev till slut 4–1.

LÄS ÄVEN: SAIK fortsätter övertyga - med stjärnmålvakten som nyckel

– Självklart vill man spela bättre, man vill vara på en hög nivå i varje match, säger Linus Pettersson.

Sandviken går ändå till semifinal i Svenska cupen, som gruppsegrare före VSK. Med största sannolikhet ställs man mot Bollnäs eller Edsbyn.

– Det är bara att ladda om och gå igenom vad vi gör bra och vad vi gör dåligt. Det spelar ingen roll vilka vi möter, vi måste ju vinna mot alla ändå, säger Linus Pettersson.

MATCHFAKTA • SVENSKA CUPEN

Sandviken–Västerås SK 1–4 (1–3)

Målen: 0–1 (4) Jonas Nilsson, 1–1 (10) Christoffer Edlund, 1–2 (12) Anders Bruun, 1–3 (30+3) Patrik Sjöström, 1–4 (38) Simon Jansson.

Mer läsning