Söndag 21 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK fortsätter övertyga – med stjärnmålvakten som nyckel: "Mitt jobb"

120 minuter bandy och bara ett insläppt mål.
Sandviken har spikat igen i Svenska cupen.
Längst bak står en världsmålvakt och stortrivs.
– Det är sjukt roligt, säger Joel Othén, matchens lirare när SAIK krossade Vetlanda.

Annons

LÄS ÄVEN: Bandypuls liverapporterade från första dagen av Svenska cupen

Sandviken inledde Svenska cupen med att besegra Vänersborg med 4–0. Sedan satte laget punkt för fredagens spel genom att köra över Vetlanda med 7–1 efter bland annat tre mål av lagkaptenen och skyttekungen Christoffer Edlund.

Men det var nyförvärvet och landslagsmålvakten Joel Othén som prisades som matchens lirare i den sena kvällsmatchen. Vetlanda reducerade med fem minuter kvar. Fram till dess hade han hållit nollan i drygt 115 minuter. Hans förtjänst eller hela lagets? För Joel Othén är det ett enkelt svar.

– Det är hela alltihop, det är bra ända framifrån. I perioder i matcherna är vi lite sämre defensivt, men det är bara att kolla hur många avslut vi haft emot oss i matcherna – det är ganska lätträknat. Skotten som kommit har kommit från vinklarna och det är därifrån jag vill ha avsluten, säger han.

Men om du bara ser till dig själv: Hur stor del har du i det hela?

– Det är mitt jobb och jag har tagit det jag ska ta. Men vi är ett lag och det är ett jäkla bra jobb ända framifrån. Det är hemligheten tycker jag, säger Joel Othén, som efter tre säsonger i Neftyanik är tillbaka i tävling med Sandviken.

– Sjukt roligt är det. Det är tävlingsmatcherna man spelar för och det blir lite extra laddning.

Hittills har Sandviken övertygat stort i Svenska cupen, men Joel Othén ser redan bortom försäsongen och ända till mars nästa år. 31-åringen vet att han och Alan Dzhusoev har värvats för att ta tillbaka det där SM-guldet som SAIK sett Västerås SK vinna de senaste två säsongerna.

– Det är ju det vi hoppas på. Det enda jag tänker på är att jag vill vinna guld med det här gänget. Jag hoppas att vi två kan vara med och påverka det. Det ska vi göra allt för.

MATCHFAKTA • SVENSKA CUPEN

Målen: 0–1 (18) Dennis Henriksen, 0–2 (21) Linus Forslund, 0–3 (30+1) Christoffer Edlund, 0–4 (32) Erik Pettersson, straff, 0–5 (42) Christoffer Edlund, 1–5 (56) Robin Folkesson, 1–6 (59) Erik Pettersson, straff, 1–7 (60+1) Christoffer Edlund, straff.

Mer läsning