Lördag 20 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK-junioren Felix Callander fick A-lagsdebutera på sin 18-årsdag – firade med att göra hattrick

Kan det bli bättre än att få debutera på sin 18-årsdag? Tydligen, iallafall om man frågar SAIK:s Felix Callander. Han gjorde dessutom tre mål i sin A-lagsdebut, när SAIK krossade Botnia i World Cup.

Annons

Felix Callander gjorde sin första A-lagsmatch när SAIK mötte Botnia i World Cup.

SAIK blev redan på fredagen klara för kvartsfinal i World Cup, och när gruppens slagpåse Botnia stod för motståndet på lördagsförmiddagen gav SAIK juniorerna chansen.

LÄS OCKSÅ: Mossbergs drömstart gav SAIK kvartsfinalplats: "Helt upp till mig hur bra jag vill bli nu"

En som fick besked på fredagskvällen att han skulle få chansen var Felix Callander, som dessutom fyller 18 just den här lördagen.

– Det är en rolig match, det är väl inte det bästa motståndet så de släpper ju till mig som får spela lite och det är jävligt roligt, det är ett bra gäng också så det känns som att man kommer in i laget väldigt bra, säger Callander.

Han inledde piggt och fick förutom att debutera i A-laget även göra tre mål på sin 18-årsdag.

– Andra målet var läckert, jag åker ner och bryter nästan på egen planhalva, sätter upp på Lusen (Linus Pettersson), sedan åker jag väl hela vägen och får en härligt flipp-pass mellan försvararna och avslutar, så det var väldigt fint mål. Väldigt roligt.

Felix Callander gjorde tre mål i sin A-lagsdebut.

Callander kom till SAIK när han började på bandygymnasiet i Sandviken för två år sedan. Han kommer ursprungligen från Norge och har bland annat spelat i Stabaek, som på två matcher släppt in 19 mål i World Cup.

– Norsk bandy är inget vidare tyvärr, det är väl kanske därför man flyttar hit och försöker utvecklas och lyfta den norska bandyn. Det är handlar väl om att vi inte har några hallar och att det inte finns samma utvecklingspotential, inte lika bra tränare och så, vi behöver folk som kan lite mer bandy. Vi försöker ta efter de andra, ryska och svenska bandyn, men vi måste komma hit och kolla och lära oss.

LÄS OCKSÅ: Stukad Pettersson bakom SAIK:s öppningsseger: "Man börjar tänka ganska mycket"

Förutom Callander fick även flera juniorer spela mot Botnia. Ramus Linder, Jesper Jansson och Hannes Edlund har fått spela även tidigare under turneringen, och mot Botnia fick även målvakten Robin Paschen chansen i en halvlek, och fick hålla nollan.

– Jag är så imponderad, över framför allt Hannes, Rasse och Jeppe, och även Rasmus Kettunen som är sjuk nu, det är juniorer som tagit stora kliv sista året.

Hur fortsätter 18-årsdagen, får du spela ikväll?

– Jag ska vara här och kika, käka lite mat med farsan och några vänner kanske, och kolla bandy. Jag vet ingenting mer, jag är väl reserv på läktaren om det skulle hända något, om någon skadar sig. Jag vill ju inte att någon skadar sig, vi vill ju ha bästa laget, men självklart kommer jag in och sitter på bänken och är beredd om jag skulle få spela då.

SAIK spelar kvartsfinal i World Cup klockan 20.35 på lördagskvällen mot tvåan i grupp A.

MATCHFAKTA – World Cup

Botnia–Sandvikens AIK 0–15 (0–9)

Målen: 0–1 (1) Christoffer Edlund, 0–2 (3) Daniel Mossberg, 0–3 (6) Christoffer Edlund, 0–4 (15) Erik Pettersson, 0–5 (19) Christoffer Edlund, 0–6 (22) Rasmus Linder, 0–7 (23) Felix Callander, 0–8 (25) Felix Callander, 0–9 (29) Ted Haraldsson, 0–10 (37) Daniel Bäck, 0–11 (38) Felix Callander, 0–12 (40) Erik Pettersson, 0–13 (44) Christoffer Edlund, 0–14 (46) Christoffer Edlund, 0–15 (54) Erik Pettersson.

Mer läsning