Tisdag 16 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK:s skyttekungar ordnar drömstart för Sverige – som kör över Ryssland i första halvlek

Sverige har fått en riktig drömstart i tungviktsmötet mot Ryssland.
Tacka Sandvikens måltjuvar för det.
Knappa halvtimmen in på matchen ledde Sverige med hela 5–0, efter ett hattrick av Christoffer Edlund och två fullträffar av Erik Pettersson.

Annons

Det pratades om en tungviktsfajt som skulle bli jämn in i det sista, gruppfinalen mellan Sverige och Ryssland. Knappa kvarten in i matchen var det också mållöst – innan Sverige fullkomligen exploderade.

Innan halvtimmen var spelad hade Sverige gått fram till 5–0, mycket tack vare Sandvikens fruktade målskyttar. Christoffer Edlund hade då svarat för ett hattrick, och SAIK-kamraten Erik Pettersson hade fyllt på med ytterligare två mål.

Edlund inledde målskyttet med att prickskjuta 1–0 intill stolproten.

Erik Pettersson följde upp det med att hitta rätt på hörna bara ett par minuter senare.

Och då, vid ställningen 2–0 till Sverige, tyckte Christoffer Edlund att det var dags för lite mer. Efter en fin aktion av Hans Andersson, som hittade in till Edlund, vinkelsköt SAIK:s skyttekung in 3–0 i bortre hörnet. Även om det dröjde en stund innan han förstod det själv. Svenska spelare fick åka fram till domaren och påpeka att bollen hade fastnat i nätmaskorna.

Tre minuter senare fullbordade Edlund sitt hattrick, fram till 4–0. Den här gången på hörna. Erik Pettersson ökade på till 5–0 med ytterligare ett hörnmål.

Matchen pågår, Sverige ledde med 5–0 i halvtid. Ny text kommer efter slutsignal.

Mer läsning