Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK slog ut Bollnäs – Edlund hyllar lagkamraten: "Vår bäste spelare i dag"

Dubbla underlägen mot Bollnäs. Ändå var det till slut SAIK som stod som vinnare i semifinal 2 efter skyttekungen Christoffer Edlunds tidiga mål i förlängningen. – Kul att vara kvar här ett tag till och spela final, säger han efter 3–2-segern.

Annons

Christoffer Edlund.

Svenska cupens första semifinal mellan Sandviken och Bollnäs blev ett ställningskrig mellan två jämna lag. Det var Christoffer Edlunds analys efter att SAIK-stjärnan avgjort matchen med sitt 3–2-mål en minut in i förlängningen. Då hade Sandviken varit i dubbla underlägen tidigare i semifinalen.

– Skönt, framför allt när det är en sådan tight match mellan två jämna lag. Man blir alltid glad när man vinner och det är kul att vara kvar här ett tag till och spela final, säger Christoffer Edlund.

När SAIK:s lagkapten beskriver sitt matchavgörande mål hyllar han Ted Haraldsson, som stod för ett fantastiskt solonummer till 1–1 i första halvlek.

– Jag ser att Ted ser mig tidigt. Jag går i djupet och försöker lura bakom Westh (Andreas) så att han inte ska se mig. Jag får en fantastisk passning av i mitt tycke vår bäste spelare i dag, säger Christoffer Edlund.

– Vi får jobba lite i uppförsbacke med två underlägen, det är alltid skönt att vara i ledning någon gång när det är så här tighta matcher. Men vi gör det bra och tror på vårt spel hela vägen, fortsätter han.

Sandviken ställs mot Villa eller Västerås SK i finalen. Den matchen går att följa här.

MATCHFAKTA • SVENSKA CUPEN

Sandviken–Bollnäs 3–2 (1–1) efter förlängning

Målen: 0–1 (8) Christian Mickelsson, straff, 1–1 (24) Ted Haraldsson, 1–2 (53) Daniel Berlin, 2–2 (55) Linus Forslund, hörna, 3–2 (i sudden) Christoffer Edlund.

Mer läsning