Onsdag 14 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stefan Söderholm till landslaget

/
  • Stefan Söderholm blir ny biträdande förbundskapten.

Förre SAIK-tränarens nya uppdrag blir på landslagsnivå. På fredagen presenterades Stefan Söderholm som biträdande förbundskapten under Svenne Olsson.

Annons

Det var förbundskaptenen själv som frågade Stefan Söderholm om han ville ha uppdraget, berättar Söderholm för Bandypuls.

– Det är jätteroligt, ska bli väldigt intressant att vara med och vi ska kriga om guldet.

Stefan Söderholm, 36, meddelade efter SM-finalen i våras med Sandvikens AIK, att han avslutar sin tid som tränare i klubben. Han säger idag att landslagsuppdraget kom väldigt lägligt för honom.

– Det känns rätt i tiden just nu, sedan får vi se framöver men det är inte omöjligt att det blir fler klubblag för mig i framtiden.

Vad kan just du bidra med till landslaget?

– Jag har en väldigt bra syn på bandy, jag förstår spelet. Sedan har inte jag och Svenne pratat ihop oss än, men jag tror att vi kommer att komplettera varandra bra, han är typen som är lite mera framåt i sitt ledarskap medan jag mer står och funderar.

Ungefär samma syn verkar Svenne Olsson ha på sin nye kollega.

– Först och främst ska det bli jäkligt skoj att jobba med Stefan. Jag tror liksom honom att vi kompletterar varandra bra. Han har en lugn och sansad ton, medan jag kan vara mer burdus. Just hans profil letade jag efter för att komplettera ledarskapet, säger Svenne Olsson i ett pressmeddelande från bandyförbundet.

Söderholm menar att det finns mycket att ta med sig från hans två säsonger som huvudtränare för SAIK.

– Både spelet och alla människor jag mött under tiden i SAIK har jag med mig i bagaget och kan absolut dra nytta av i det här nya uppdraget.

Nästa vecka väntar det första landslagslägret för säsongen, där Söderholm förväntas göra det första framträdandet i sin nya roll.

– Jag hoppas kunna vara med, det ska bli kul att lära känna spelarna. Jag har ju spelat med flera av dem och tränat några, men det är också några nya så det blir kul.

Det florerar ett rykte om att bandy kommer att bli OS-gren, när det blev klart att vinter-OS 2022 går i Peking, Kina. Söderholm var under förra säsongen med SAIK i just Kina för att marknadsföra sporten, och menar att de gjorde ett bra jobb under resan dit.

– Jag vet att de jobbar på att göra bandy till en OS-sport, men jag kan inte kommentera hur det går. Men det var kul att vara där med SAIK, att vara med att dra det framåt och föreningen gjorde ett bra jobb med att promota sporten där borta.

Både Stefan Söderholm och Svenne Olsson har skrivit på 2-årskontrakt med förbundet, och längre fram än så vill Söderholm inte se.

– Det är Svenne som har huvudansvaret nu, vi ser inte längre än de två år som vi har kontrakt på. Om jag skulle kunna ta över huvudansvaret sedan är inget jag tänker något om nu.

Det återstår alltså att se om det blir någon bandy i OS i Kina, och om Söderholm i så fall skulle finnas med där.

Mer läsning