Tisdag 16 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stukad Pettersson bakom SAIK:s seger mot Hammarby: "Man börjar tänka ganska mycket"

SAIK slog Hammarby i World cup-premiären.
Bakom segern låg Erik Pettersson – efter frustrationen i Svenska cupen.
– Man börjar tänka ganska mycket, och det är första tecknet på att något inte är bra, säger han.

Annons

Erik Pettersson.

LÄS MER: Bandypuls liverapporterar från World cup

Sandviken slog Hammarby med 5–2 i en delvis skakig premiär i World cup. Värdklubben tog förvisso ledningen genom Christoffer Edlund redan efter två minuter, men Hammarby kvitterade drygt tio minuter senare och 1–1 stod sig till pausvilan.

Då tvingades SAIK till ett snack.

– Framför allt om att lugna ner oss lite, det var maxpuls hela första halvleken och så vill vi inte ha det. Vi gillar att kontrollera mer och gå när vi har läge, säger tvåmålsskytten Erik Pettersson.

– Vi kämpade allihop, men det stämde inte riktigt för någon egentligen. Vi tar tag i det i andra halvlek i alla fall, men vi har mycket bättre att ge framöver, fortsätter han.

Förutom sina två mål låg Erik Pettersson även bakom Christoffer Edlunds 3–2-mål. 21-åringen träffade stolpen och förra säsongens skyttekung rakade in returen.

Att få leverera framåt var viktigt för Erik Pettersson som var tydligt frustrerad i Svenska cupen för två veckor sedan. Anfallaren, som visserligen gjorde två mål i 16–5-segern mot Motala förra veckan, medger att han hade en tuff helg i Lidköping.

– Jag kom in fel i första matchen egentligen. Bommade lite lägen, kom inte med i spelet – då blir det tungt liksom. Så det var lite motvind då, men så är det ibland. Man börjar tänka ganska mycket när det går tungt, och det är första tecknet på att något inte är bra, säger Erik Pettersson.

Som anfallare förväntas du göra mål. Hur går tankarna när det börjar gå tungt?

– Framför allt att man ska göra allt för laget i defensiven, kämpa hårt och spela enkelt. Vissa dagar går inte dragningarna hem och då får man spela enklare. Nu blev det några mål och en helt okej start, men jag hoppas att det blir ännu bättre framöver.

SAIK:s nästa match är mot Baikal-Energy på fredag kväll. Sista gruppspelsmatchen spelas mot finska Botnia på lördag förmiddag.

MATCHFAKTA – WORLD CUP

Sandviken–Hammarby 5–2 (1–1)

Målen: 1–0 (2) Christoffer Edlund, 1–1 (14) Kasper Milerud, 2–1 (32) Erik Pettersson, 2–2 (44) Robin Sundin, 3–2 (48) Christoffer Edlund, 4–2 (57) Erik Pettersson, 5–2 (60+3) Daniel Mossberg.

Mer läsning