Måndag 15 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Veteranen utlyser skrällvarning: "Vi kommer att överraska många"

/

Efter nio år är Anders Englund tillbaka i Kalix.
Tillbaka i ett lag, som 31-åringen tror kan överraska denna säsong.
– Jag tycker att vi har förutsättningar för att göra en bra säsong, vi kommer att överraska många, säger han till ttela.se.

Annons

2006 packade Anders Englund resväskan och sa hejdå till Kalix Bandy. Först blev det två säsonger i Falun innan han flyttade till Vänersborg där han stannade i sju år. Det blev som ett andra hem, förklarar Englund, som 9 oktober packade resväskan igen och flyttade hem "på riktigt".

– Det känns bra, samtidigt blir det som att börja om på nytt. Det är inte det Kalix jag lämnade, varken på eller utanför isen, alla kompisar från förr har flyttat härifrån, förklarar han.

LÄS MER: SKADEKOLLEN: Här är alla skador inför premiären

Sedan flytten för snart ett decennium sedan finns dock tre bekanta ansikten kvar i laget.

– Olle (Olov Englund), Erik (Olovsson) och Nisse (Nils Wikström) har jag spelat med tidigare, och även Björn (Hellman, målvakten) fanns med lite grann innan jag flyttade.

LÄS MER: Därför lämnade stjärnan Ryssland

Kalix Bandy slutade på en tiondeplats förra säsongen. Under försäsongen är de ett av lagen som spelat minst träningsmatcher. En fördel, menar Anders Englund.

– Jag tror inte det är så många som scoutat oss. Jag tycker att vi har förutsättningar för att göra en bra säsong, vi kommer att överraska många.

LÄS MER: Tränaren vill värva tillbaka 27-åringen – som tvekar: "Är blandade känslor"

LÄS MER: Anfallaren om skadehelvetet: "Jag fick krypa till toaletten..."

Mer läsning