Tisdag 23 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Villa slog Bollnäs efter nytt konstmål av Esplund: "Det är väl topp tio, kanske"

Att Johan Esplund gör spektakulära mål är inget ovanligt.
Men konststycket mot Bollnäs var något nytt även för honom.
– Otroligt bra att göra det målet, säger Villa-stjärnan när han rankar sin fullträff efter 4–1-segern.

Annons

Johan Esplund.

LÄS ÄVEN: Bandypuls liverapporterar från Svenska cupen – dag 1

Johan Esplund är en av svensk bandys allra största artister med sin teknik och finess. När han i fjol lurade upp hela Vetlanda på Sapa Arenas läktare och slog in bollen på tennis var det ett spektakulärt mål bland många andra.

Mot Bollnäs adderade han en ny spektakulär fullträff sin samling. Efter fem minuter bröt han sig in i offensivt straffområde, höll bort sina försvarare och vinklade upp bollen i nättaket ur snäv vinkel – med enhandsfattning. Målet betydde 1–0 till hemmalaget.

TV: Se målet här!

– Det var helt sjukt faktiskt. Det var inte det självförtroendet man gick in med i den här matchen med nya skridskor och allting, så det var otroligt bra att göra det målet, säger Johan Esplund och beskriver målet med egna ord:

– Jag tror att Bollnäs tappade boll vid sargen, jag fick bollen och utmanade försvaret. Jag fick med mig bollen och hade inte så mycket plats att göra av den, så jag satte upp den i förstakrysset någonstans med en hand. Ett klassmål, och man ska ha lite tur ibland också.

Bland alla sensationella mål du gjort – hur högt rankar du det där?

– Det är väl topp tio, kanske. Nä, jag vet inte. Det var ganska svårt när jag gjorde det med en hand. Jag har gjort det på träning någon gång, så någon gång ska det väl kunna gå på match också.

Johan Esplund stod även för en fin assist till Daniel Andersson som gjorde 4–1 i slutminuterna. Det blev också slutresultatet.

LÄS MER: Så het är Svenska cupen – Stjärnorna svarar

– Jag tycker att vi gör en någorlunda bra första, men det är inget vidare spel från något av lagen. Vi behöver ha längre anfall och få bort allt bolltapp och allt köra själv. Vi har varit dåliga i tre veckor nu, så vi får höja oss här för att gå hela vägen.

Villas nästa match är mot Edsbyn klockan 10 på lördagen. Bollnäs möter Hammarby klockan 11.45.

MATCHFAKTA • SVENSKA CUPEN

Målen: 1–0 (5) Johan Esplund, 2–0 (19) Martin Johansson, straff, 2–1 (30) Christian Mickelsson, straff, 3–1 (37) Martin Johansson, 4–1 (56) Daniel Andersson.

Mer läsning