Tisdag 16 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Villa tar sats mot ny titel – med målkungen tillbaka i laget

Nyblivna cupmästare och skyttekungen tillbaka i laget.
Blir det ännu en titel för Villa Lidköping i World cup?
– Vi får inte ta på oss någon hybrishatt, säger tränare Johan Sixtensson.

Annons

David Karlsson är tillbaka på isen efter ljumskskadan.

Villa Lidköping har lagt den historiska titeln i Svenska cupen bakom sig. Men med den framgången i färskt minne hoppas laget samtidigt på nya framgångar i World cup.

Man gör det med ett rejält sparkapital tillbaka i truppen. Skyttekungen David Karlsson är tillbaka i spel efter den ljumskskada som han ådrog sig för en månad sedan .

Karlsson har tränat på is i veckan och kommer att testas ytterligare under onsdagens sista träningspass innan avresan norrut. Och han kommer att matchas sparsamt i World cup, för att inte riskera att skadan slås up på nytt.

– Vi får väl se hur ljumskarna reagerar imorgon (läs torsdag), men det har sett bra ut hittills och händer inget konstigt kommer han att spela sporadiskt. Vi kommer att vara försiktiga med honom, säger Villas tränare Johan Sixtensson i en intervju med NLT.

Villa Lidköping har hamnat i en till synes tuff grupp, med matcher mot ryska Neftyanik och ett Vänersborg som jagar revansch för en väldigt blek insats i Svenska cupen . Norska Stabaek utgör det fjärde och sista laget i gruppen.

Många kommer ihåg det senaste mötet mellan Villa och Vänersborg – matchen i Vänercupen som slutade med både slagsmål och dramatik . Men det är ingenting som Sixtensson tror kommer att prägla matchen mellan lagen den här gången.

– Jag har inte ens reflekterat över det. Matchen senast var ju ganska lugn fram till de sista tio minuterna och jag tror att det kommer att vara två lag som är fokuserade på bandyn och på att vinna.

I fjol blev det respass redan i gruppspelet för Villa Lidköping. Med spelet i Svenska cupen i färskt minne bör Villas chanser att gå längre än så vara goda i år.

Men det gäller samtidigt att inte sväva iväg för mycket, enligt Sixtensson.

– Vi får inte ta på oss någon hybrishatt. Det är nya givar nu, säger han till NLT.

Mer läsning