Lördag 20 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vitryssland gick obesegrat genom grupp B – här är lagen som Sverige kan få möta i kvartsfinal

Vitryssland rundade av gruppspelet genom att besegra USA med uddamålet, 7–6.
Det innebar vitryssarnas tredje raka vinst – och med det säkrad gruppseger.
Nu väntar Finland eller Kazakstan i torsdagens kvartsfinal.

Annons

Efter att Vitryssland tidigt i matchen tappat en 2–0-ledning till 2–3-underläge såg det ut som att lagets segersvit skulle stanna vid två matcher.

Men man kom tillbaka, och besegrade slutligen USA med 7–6 i den sista matchen i grupp B. Segern innebär att Vitryssland vinner gruppen, och ställs mot jumbon i grupp A i torsdagens kvartsfinal, alltså Finland eller Kazakstan.

Norge knep andraplatsen i gruppen, efter en lika väntad som enkel seger mot Lettland. Norge besegrade VM:s stora slagpåse med hela 18–2, i en match där Brobergs Fritiof Hagberg stod för två av målen.

Läs mer: Matchfakta från onsdagens matcher i VM

I och med förlusten mot Vitryssland får USA nöja sig med en tredjeplats i gruppen, och med det också en betydligt tuffare kvartsfinalmotståndare i form av Sverige eller Ryssland.

Slutställningen i grupp B innebär att gruppsegraren i grupp A (Ryssland eller Sverige), ställs mot Lettland. Medan tabelltvåan får ta sig an USA.

Inför gruppfinalen mot Ryssland senare under eftermiddagen ligger Sverige tvåa, på lika många poäng men med snäppet sämre målskillnad än Ryssland.

Det innebär att Sverige måste vinna gruppfinalen för att ta hem gruppsegern. Sverige ställs i sådana fall mot Lettland i kvartsfinalen. Slutar man tvåa väntar i stället USA.

Sverige–Ryssland startar klockan 17.00 svensk tid.

Mer läsning