Torsdag 18 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VM-debutanten Andersson om semifinalen i VM: "Det är inget som är klart"

/
  • Joakim Andersson i ett köpcentrum under fredagens lediga tid.

Han gjorde mål i sin första VM-match i bandy, som också var Sveriges första mål i turneringen – och i skrattmatchen mot Lettland hängde han flest av alla.
Nu ser elitseriens skytteligafemma Joakim Andersson fram emot när det blir allvar i VM.
– Det är inget som är klart, även om alla tror och vill att vi ska vinna, säger 22-åringen från Vetlanda om semifinalen mot Finland.

Annons

LÄS MER: Svenne Olsson kommenterar alla VM-spelarna

Tillsammans med VSK-spelaren Simon Jansson är Vetlandas Joakim Andersson VM-debutant 2016.

Ett uppdrag som kräver en viss omställning från vardagslunken i elitserien.

– Det är ett annat tempo, det märkte jag redan i Uppsala på träningarna. Man är inte van vid det riktigt.

En chock?

– Alltså, man hade ju hört om det liksom. Det gäller att ha fart på skridskorna hela tiden, man står inte stilla eller glider knappt någonting.

LÄS MER: Bäckman: "Ryssarna hänger i klasar runt Anderssons hals"

Joakim Andersson har varit ett av de allra största utropstecknen i elitserien den här säsongen. På 23 matcher med Vetlanda har han stått för 39 mål och sju assist. 22-åringen är femma i seriens skytteliga.

I VM-premiären fick debutanten Andersson en smakstart när han satte Sveriges första mål i turneringen – 1–0 på Finland efter tio spelade minuter.

LÄS MER: Debutanterna klev fram

– Det kändes rätt skönt att få ett snabbt mål där faktiskt, säger Joakim Andersson, som blev Sveriges bäste målskytt i skrattmatchen i kvartsfinalen mot Lettland. Åtta mål kom från hans klubba vid 28–3-segern.

– Det finns väl inte så mycket att tillägga till det som redan är sagt. Men det var mer annorlunda än jag trodde att det skulle vara, och hade blivit fel hur än vi hade gjort, säger han.

På lördagen spelar Sverige semifinal mot Finland.

– Det ska bli skitkul, och det gäller att göra en bra match. Det är inget som är klart, även om alla tror och vill att vi ska vinna, säger Joakim Andersson.

Mer läsning