Lördag 20 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VM-debutanterna klev fram direkt – komfortabel premiärseger för Sverige

/
  • Simon Jansson svarade för en stark soloprestation vid 2–0-målet.

Sverige hade, som väntat, inga större besvär med att besegra Finland i den första gruppspelsmatchen i VM.
Segersiffrorna skrevs till 9–1 efter att Sveriges två VM-debutanter tidigt satte tonen i matchen.

Annons

VM-debutanten Joakim Andersson blev den första svenska målskytten i årets VM. Vetlandas skyttekung prickade in 1–0 efter tio minuters spel.

Fem minuter senare satte Sveriges andra VM-debutant fart. Simon Jansson stod för en kraftfull soloåkning och tog sig förbi flera finländska försvarare. En stark individuell prestation som han avslutade med att dunka in 2–0 i krysset.

Läs mer: En VM-debutant gör entré – så här säger Simon Jansson om att spela i Uljanovsk

När Christoffer Edlund satte trean knappt 25 minuter in i matchen var Finland i rejäl brygga, och Sverige kunde enkelt fortsätta att kontrollera matchbilden.

Ett av Finlands vassare vapen är hörnskyttet, och det var just på en hörna som Finland ändå fick lite kontakt i matchen. Efter dryga halvtimmen förvaltade Mikko Rytkönen Finlands första hörna i matchen, och såg till att reducera till 1–3. Ett resultat som stod sig fram till halvtid.

Läs mer: Brobergs Fritiof Hagberg målskytt när Norge föll i VM-premiären

Direkt efter paus visade Sverige prov på effektivitet vid fasta situationer – då Andreas Westh fick till en drömträff på hörna. Skottet var hårt och otagbart, och innebar 4–1 för Sverige.

Sen var det ju som sagt VM-debutanterna. Simon Jansson fortsatte att visa framfötterna och Västeråsspelaren satte sitt andra mål för dagen när han tryckte in en hörnretur med dryga halvtimmen kvar av matchen.

Finland hade absolut ingenting att sätta emot Sverige, som genom Erik Säfström även utökade till 6–1. Kalix Olov Englund satte 7–1, innan Christoffer Edlund satte sitt andra mål för dagen fram till 8–1.

Joakim Andersson, som inledde målskyttet, fick även avsluta det. Andersson fastställde slutresultatet till 9–1 i den 90:e matchminuten.

Mer från matchen kommer under kvällen!

Läs mer: Matchfakta från måndagens VM-matcher

Mer läsning