Fredag 19 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VM-truppen har vaknat till

/

Efter en lång säsong och en lång resa är det svenska bandylandslaget på plats i VM-staden Chabarovsk.
Turligt nog redan sedan i tisdags.
– Vi vaknade till som grupp först i går, säger förbundskapten Jonas Claesson.

Annons

Det var ett mört gäng som gick av planet på flygplatsen i Chabarovsk, efter en flygresa genom tio tidszoner till staden som faktiskt ligger öster om Kina – och med en lång bandysäsong i benen.

Men ändå:

– Det var en otroligt fräsch grupp på Arlanda i måndags, berättar Claesson.

– Men sedan dess har det varit lite jobbigt. Det går liksom i vågor, några är pigga och har ställt om bra medan andra ligger vakna hela natten. Men ge oss nån dag till så är vi på benen.

Tur är väl det, för VM inleds på söndag med match mot Finland.

VM spelas inomhus och landslaget har, än så länge, haft det oväntat problemfritt.

– Arenan är fantastisk, allt runt omkring har fungerat bra, maten är bra. Men vi får se en bit i turneringen hur det är då, säger en luttrad förbundskapten.

Sandvikens Erik Pettersson flög inte med till Ryssland på grund av sjukdom, och i stället anslöt Västerås Jonas Nilsson under fredagen.

– Erik var febersjuk, rejält hög feber också, och det infekterade hans leder. Men i förstaläget så fick han inte åka med på grund av smittorisken, i andraläget så rann tiden ut och vi kunde inte vänta på att kroppen skulle kännas bättre. Otroligt tråkigt, framför allt för honom.

TT: Hur verkar de spelare – som till exempel Daniel Berlin och Per Hellmyrs – som slogs ut i slutspelet tidigt och inte har varit i gång på länge?

– Jo, men det blir bra. Vi har fått två bra träningspass nu, det första räknas inte för då försökte jag mest sprida ut spelarna på banan så de inte skulle åka ihop. Men vi är redo, även om vi har några spelare som inte kommer vara i toppslag de första matcherna.

Mer läsning