Söndag 21 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VSK:s glädjebesked – Jonas Nilsson tillbaka när Dynamo besegrades i World Cup: "Inte rört på mig på två veckor"

Tidigare i veckan lät det som att Jonas Nilsson skulle tvingas att vila fram till seriestart. Trots det dök han upp på isen när Västerås SK mötte Dynamo Moskva i World Cup på fredagskvällen.
– Det har känts mycket bättre de två senaste dagarna så det är lika bra att komma igång, säger Nilsson.

Annons

Jonas Nilsson.

Jonas Nilsson åkte på en smäll mot ryggen i den sistas gruppspelsmatchen i Svenska cupen för två veckor sedan. Tidigare i veckan testade Jonas Nilsson på träning, men då var känslan att han skulle behöva vila fram till seriestart.

När VSK ställdes mot ryska Dynamo Moskva på fredagskvällen dök dock Nilssons tröja trots det upp på planen.

– Det var väl inte tänkt att jag skulle spela, men det har känts mycket bättre de två senaste dagarna så vi sa väl att det är lika bra att komma igång, säger Jonas Nilsson, som knappt har tränat alls på två veckor.

– Man får ta det som det är, det är från en låg nivå men man får bidra med det lilla. Det känns såklart att man inte rört på sig över huvud taget på två veckor, men det är kul att vara med och känns okej i kroppen.

LÄS OCKSÅ: Efter cupsmällarna – så är skadeläget i VSK: ”Gör oss starkare”

– Det är klart att det är lite ringrostigt, men just därför är det kanske bra att vara med i dag så att man kommer in i det och kanske kan bidra lite mer senare i cupen.

Smällen som Nilsson åkte på skadade en disk i ryggen, men efter två veckors vila verkar den ha lugnat sig.

– Det är lite svårt att veta hur det är men det har väl inte känts direkt bra, men samtidigt, när det väl släpper så går det ju att köra. Sedan ska man ju vara försiktig på ett sätt, man ska ju inte riskera något men det känns ändå så pass bra, det är speldugligt.

Kände du att du kunde gå in i alla närkamper?

– Det är klart att man funderar i vissa situationer, ibland hinner man tänka att det är dumt att ge sig in, men till 99% tänker jag inte på det. Det hade ju kunnat vara en grej att man hade försökt köra och att man inte hade vågat satsa, och då hade det ju varit helt värdelöst så det känns bra.

Jonas Nilsson spelade en hel del i matchen som slutade med VSK-seger. 4–2 var lagets andra seger i World Cup, efter att man besegrade Broberg på torsdagen.

– Vi gör väl bra saker stundtals, det är väl ingen höjdarmach men vi vinner och tar två poäng och det känns som att det var det vi skulle göra.

Spelar du imorgon (lördag)?

– Ja, det hoppas jag, om jag blir uttagen.

VSK spelar sin sista gruppspelsmatch mot Edsbyn klockan 11 på lördagen, och har goda chanser till en kvartsfinalplats efter sina två inledande segrar.

LÄS OCKSÅ: Mitt i VSK:s skadekris – här är testet som höll: "Kändes helt okej"

MATCHFAKTA – World Cup

Västerås SK–Dynamo Moskva 4–2 (2–1)

Målen: 1–0 (2) Simon Jansson, 2–0 (10) Simon Jansson, 2–1 (15) Sergei Shaburov, 3–1 (39) Anders Bruun, 3–2 (54) Maksim Medved, 4–2 (56) Oscar Gröhn.

Mer läsning