Onsdag 14 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VSK trotsade oddsen och vann World cup: "Vi känner oss som en maskin"

Det var ett stukat Västerås SK som klev in i World cup.
Vad gjorde det?
När finalen var avgjord stod man ändå där som segrare.
– Det spelar ingen roll vad som kommer i vår väg, säger Tobias Holmberg.

Annons

Oddsen talade emot Västerås. Skadorna duggade tätt och inför World cup saknade laget en rad nyckelspelare.

Men det här med odds bryr man sig uppenbarligen inte så mycket om. För när den sista signalen i turneringen blåstes stod ju Västerås SK ändå där som mästare.

Frågan är hur man lyckas, i en turnering där man på vägen fram till titeln besegrade både Sandviken och Villa Lidköping?

– Jag vet inte, med tanke på förutsättningarna så är det en otrolig bedrift egentligen. Och det är väl vår styrka egentligen, att oavsett läge så gillar vi det. Det spelar ingen roll, vi rullar på ändå och nu ledde det till vinst, säger Tobias Holmberg.

Stora maskinen VSK?

– Ja, det sägs ju så hela tiden. Och vi känner oss som en maskin. Det spelar ingen roll vad som kommer i vår väg, vi kör över dom. Så är känslan.

Tobias Holmberg jublar efter sitt 1–0-mål i finalen, då matchen endast var tre minuter gammal.

Västerås tog ledningen tämligen omgående i finalen mot Villa, genom just Tobias Holmberg. Villa replikerade snabbt genom David Karlsson innan Max Mårtensson återgav Västerås ledningen.

Det var dryga kvarten in på första halvlek, och efter det släppte inte VSK ledningen. Efter paus fyllde Holmberg med ytterligare ett mål, innan Simon Jansson fastställde slutresultatet till 4–1.

Nu tar sig VSK an elitseriesäsongen med vetskapen om att det dessutom finns kraftfullt sparkapital att skjuta in när skadeproblematiken lättar.

– Vi har tre nyckelspelare borta och vi kommer att bli ännu bättre. Och det är rätt häftigt att kunna se det på det sättet, säger Holmberg.

Ni skickar en kraftfull signal till bandy-Sverige?

– Vi gör ju det. Och vi kommer bara att bli ännu bättre.

Själv har Holmberg sett riktigt vass ut under turneringen. Han avslutade den också på bästa sätt – genom att bli tvåmålsskytt i både semifinalen och finalen.

– Jag är väldigt nöjd med min turnering, jag känner att jag har kommit in i spelet väldigt bra, säger han.

MATCHFAKTA – Final, World Cup

Västerås SK–Villa Lidköping 4–1 (2–1)

Målen: 1–0 (4) Tobias Holmberg, 1–1 (5) David Karlsson, 2–1 (19) Max Mårtensson, 3–1 (43) Tobias Holmberg, 4–1 (60+2) Simon Jansson.

Mer läsning