Tisdag 16 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Westh frustrerad efter förlusten mot Villa: "Vi får jobba i uppförsbacke hela tiden"

Bollnäs ägde bollinnehavet.
Villa stod för målen.
Då reste sig aldrig bortalaget från det tidiga underläget i första halvlek.
– Vi trycker på och trycker på och trycker på, säger lagkaptenen Andreas Westh.

Annons

Andreas Westh.

Bollnäs föll med 1–4 mot Villa i Svenska cupen efter en första halvlek där laget ägde bollinnehavet till stora delar. Problemet var att det inte gav så mycket framåt.

I stället gjorde Johan Esplund ett konstmål som följdes upp med ett straffmål av Martin Johansson efter slarv av Bollnäs på mittplanen. Bollnäs reducerade via Christian Mickelssons straffmål i slutet av första halvlek, men närmare kom aldrig bortalaget.

– Det är lite svårt att analysera. Vi trycker på och trycker på och trycker på, men de har bra utdelning och sätter lägena. Vi får jobba i uppförsbacke hela tiden, säger Andreas Westh.

TV: Se höjdpunkterna från Villa–Bollnäs

– Men analysen är att vi har bollen och spelet och trycker på. Sedan ska man göra mål också och där är Villa tydligen bättre än oss i dag. De har bra avslut, det är inte så mycket att säga om det.

Vad saknas hos er?

– Udden. Vi har mycket hörnor men får inte in dom. Det är lite jobbigt att prata om det efter varje match, men det är ju så. Någon boll dansar på mållinjen. Vi hade behövt något enklare i målväg för att de skulle känna sig oroliga. Nu kunde de backa hem och försvara. Vi spelar som vi har sagt och gör det vi kommit överens om innan, så det sitter inte i det, säger Andreas Westh.

Kniven mot strupen direkt?

– Nu har vi Bajen först i morgon och det är bara att vinna som gäller. Vi har fått en match i benen nu och fått känna på isen, så nu jävlar.

Bollnäs möter Hammarby klockan 11.45 på lördagen.

LÄS MER: Så het är Svenska cupen – Stjärnorna svarar

MATCHFAKTA • SVENSKA CUPEN

Målen: 1–0 (5) Johan Esplund, 2–0 (19) Martin Johansson, straff, 2–1 (30) Christian Mickelsson, straff, 3–1 (37) Martin Johansson, 4–1 (56) Daniel Andersson.

Mer läsning