Torsdag 15 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

World Cup i bandy till Sandviken – "Det kommer bli världsbandy i Göransson Arena"

World cup arrangeras för åttonde året i rad i Sandviken. Nu är det klart vilka 16 lag som kommer att göra upp om den prestigefyllda titeln den 13-16 oktober.

Annons

Bandyns mest presigefyllda turnering för klubblag, World Cup, kommer återigen att arrangeras i Sandviken och Göransson Arena. Detta blir åttonde året i rad som SAIK Bandy får turneringen där 16 av världens främsta bandylag har tackat ja till att medverka.

– Det känns mycket bra att vi fått in samtliga lag till årets World Cup i Sandviken så här tidigt. Vi har legat på ganska hårt inför årets turnering, detta för att förhindra fjolårets utmaning som slutade med att vi hade två lag mindre än planerat. Nu fortsätter vi jobbet med att göra World Cup 2016 till en kanonturnering, säger SAIK Bandys klubbchef Pär Söderlund i ett pressmeddelande.

Till turneringen bjuds de åtta svenska lag som gått till kvartsfinal in tillsammans med Rysslands fyra bästa lag och ett lag vardera från Finland och Norge. Detta år har ytterligare ett svenskt och ett finskt lag bjudits in och samtliga 16 injudna har tackat ja till att medverka i turneringen.

– Det kommer bli riktigt spännande att se förflyttningen av spelare till nästa säsong med ett flertal ryska spelare i svenska lag. Det kommer bli världsbandy den 13-16 oktober i Göransson Arena, Sandviken, avslutar Pär Söderlund pressmeddelandet.

De deltagande lagen är Sandviken, Bollnäs, Broberg, Edsbyn, Hammarby, Villa Lidköping, Vetlanda, Vänersborg och Västerås från Sverige, Baikal-Energy, Jenisej, Dynamo Moskva och SKA Neftyannik från Ryssland, Akilles och Botnia från Finland och Stabaek från Norge.

Mer läsning