Måndag 19 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäs tvåa i elithoppning

/

Bollnäs Ridsällskap har genomfört ännu en mycket lyckad hopptävling, denna gång för ponnyer med som extra den första omgången av allsvenskans Elitserie 2015.

Annons

Maria Young-Shing, tävlingsledare:

– Vi har haft riktigt bra flyt under helgen även om det fortfarande är lite ovant med de nya gruppindelningarna. Våra funktionärer har varit otroligt duktiga och har tillsammans lagt massor av timmar på arrangemanget.

Helgens höjdpunkt var söndagens lagklass som hade nio lag till start, detta gav totalt 36 starter och tre placeringar att rida om.

Hemmaklubbens lag bestod av Elsa Norgren kat B, Ida Hansemon kat C och kat D ryttarna Amanda Bååth och Madeleine Young-Shing.

Kategori B ryttarna som var först ut red över lag väldigt trevligt, det märks att klasser med inverkansridning har gett resultat. Bollnäs hade sin kat B ryttare Elsa i mål på noll fel.

Kat C avverkades och även Ida var felfri. En rolig grej var att alla Bollnäsryttarna red till musik lånad från  bandyn...

När sista kat D ekipaget var i mål stod det klart att Bollnäs, som i kat D hade Amanda på noll fel och Madde på fyra fel, var klara för omhoppning tillsammans med Gävle PK och Norrlandslagen Stöcke och Piteå.

Omhoppningen bjöd på flera snabba rundor och när alla ridit stod det klart att Gävle PK hade vunnit. Gävle PK som är den klubb i Norrland och troligen hela Sverige som har mest medaljer i laghoppning.

Hela sju gånger har klubben tagit guld.

Bollnäsryttarna gjorde alla suveräna omhoppningar, de hade bra balans och mycket fina sitsar, var alltid klara i tid på hindren även när tempot blev högre.

På framhoppningen stod tränaren Gabi Yong-Shing Pettersson och hjälpte sina elever med förberedelserna. Alla lagdeltagarna tränar också för Gabi en gång i veckan och de rider väldigt säkert.

Bollnäs Ridsällskap slutade på andra plats, endast någon sekund från vinnarlaget.

Flera andra klasser har också ridits under helgen. Ingemar Hammarström från Mitt Hjärta i Delsbo vann flera priser, bland annat hade Ingemar full pott i lördagens stilhoppningsklass med kval till SM.

Bland hemmaryttarna kan nämnas Lovisa Bäremo, med pris i LB och en felfri LA, den sistnämnda efterlängtad då den innebär kval till högre klass, Vilma Hallström och Sandra Wexen även de med placeringar i LB.

Lagryttarna hade också individuella placeringar, Amanda Bååth den högsta genom vinst i MSV B, inverkansridning. Madeleine Young-Shing, som visade att formen var på topp redan förra helgen i Sundsvall med två segrar, kom på andra plats i en av LA klasserna. Elsa Norgren plockade priser i LB och LA.Fullständiga resultat från tävlingarna finns att hitta på Equipe.

Lotta Odström

Mer läsning