Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ständigt sjuk – därför opererades SAIK-talangen i halsen: "Det var dags att göra något"

Ständigt sjuk, och ständigt ont i halsen. Till sist fick SAIK-talangen Hannes Edlund nog – nu har han opererat bort halsmandlarna.
– Förra året hade jag det riktigt jobbigt, så det var dags att göra något, säger 19-åringen.

Hannes Edlund fanns inte med mot Broberg och missar även Siriusmatchen på måndagskvällen, men förhoppningen är att han ska vara med när SAIK möter Hammarby direkt efter landslagsuppehållet.

Anledningen är den operation han gjorde i veckan, där halsmandlarna brändes bort för att slippa den mängd halsinfektioner han har dragit på sig de senaste åren.

– Jag har alltid varit sjuk mycket, men förra året var det riktigt jobbigt. Jag var sjuk varannan vecka kändes det som och missade både slutspelet med P20 och en stor del av a-lagets slutspel.

Han var sjuk även i inledningen på årets seriespel, men när han väl fick en tid på dagkirurgen fanns det inget att fundera på. Hellre missa några matcher nu än bli sjuk i februari igen.

– Sen finns det inga garantier för att jag inte blir sjuk, men förhoppningsvis slipper jag de här ständiga halsflusserna.

Hur gick operationen till?

– Det var inga konstigheter, jag sövdes och så gick de in och brände bort halsmandlarna inifrån. Det bildas sårskorpor så man måste hålla sig stilla efter operationen så att de inte spricker upp. Men nu känns det bra, och jag kan äta i alla fall.

Hannes Edlund fick mycket beröm under försäsongen och har fått stort förtroende som mittfältsavbytare till Dennis Henriksen och Alan Dzhusoev.

– Ja, det har gått väldigt bra tycker jag. Magnus (Brodén) och Sigge (In-Fa-Lin) tror på mig och jag får mycket stöd av grabbarna i laget. Jag försöker bara följa tränarnas direktiv när jag är inne på isen.

Vad säger de åt dig?

– Framför allt att spela bollen och inte hålla i och dra ner på tempot. Sen ska jag helst ligga kvar lite, vi har ändå så många offensiva hot där framme.

Hur imponerad är du av Alan Dzhusoev?

– Jag hade sett honom i Jenisej och tänkte att det mest var en defensiv spelare. Men i hemmamatchen mot Vetlanda till exempel visade han häpnadsväckande kvaliteter, jag har aldrig sett en enskild spelare dominera en match på det sättet. Så jag har ju bra spelare att se upp till och lära mig av.

Hannes Edlund är precis som Rasmus Linder och Jesper Jansson uttagen till U21-landslagets läger nästa helg men har tackat nej, och SAIK har en hel drös spelare på landslagsuppdrag – både den här helgen och nästa. Hela listan har ni här:

LÄS MER: SAIK:s första hemmatorsk – mot ett bättre Broberg

Herrar, seniorer (Fyrnationsturnering i Trollhättan, 9-11 dec):

Felix Callander (Norge), Alan Dzhusoev (Ryssland). Dessutom är Christoffer Edlund, Erik Pettersson, Joel Othén, Linus Pettersson och Daniel Mossberg aktuella för den svenska trupp som tas ut på måndag kväll.

Damer, seniorer (Uppsala, 2-4 dec):

Michelle Löfblad, (Skutskär representeras av Linnea Gunnarsson, Malin Andersson och Camilla Andersson)

U21, Västerås 9-11 dec:

Rasmus Linder, Jesper Jansson (Hannes Edlund har tackat nej)

P19, Västerås 7-9 dec:

Edwin Nilsson, Tobias Andersson, Philip Åström

P17, Uppsala 6-8 dec:

Jesper Sundving, Viktor Johansson, Albin Thomsen, Lucas Widman,