Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stefan Karlsson sparkas av Vänersborg: "Jag tänker inte grina – jag har gett allt"

IFK Vänersborg sparkar tränaren Stefan Karlsson.
Nyheten slog ner som en bomb i bandy-Sverige på måndagseftermiddagen.
– Jag har gjort vad jag har kunnat, säger 59-åringen till Bandypuls.

LÄS ÄVEN: Bomben: IFK Vänersborg sparkar Stefan Karlsson

"Beslutet är baserat på en stark övertygelse om att förändring är nödvändigt för att nå klubbens offensiva målsättningar. Stefan Karlsson har gjort betydelsefulla insatser för IFK Vänersborg under de säsonger han verkat i föreningen, och bland annat tagit oss till slutspel fyra säsonger i följd."

Så skriver IFK Vänersborg i ett pressmeddelande på måndagseftermiddagen. Tränaren Stefan Karlsson lämnar klubben med omedelbar verkan. Nu tar Magnus Nordin, som är förbundskapten i damlandslaget, och Anders Uhlin över tränarsysslan.

Kort efter beskedet är Stefan Karlsson samlad.

– Jag kan bara inse fakta, ett beslut är taget. Jag är ganska lugn ändå och kan inte göra nånting i det här läget. Jag har gjort mina år och gjort vad jag har kunnat, säger han.

Vad har du fått för förklaring?

– Vi har diskuterat, och det är resultat och säkert spelare som är missnöjda. Men jag lägger ingen vikt vid det nu. Beslutet är taget och jag får leva med det. Jag tänker inte grina, utan jag har gjort vad jag har kunnat och gett allt. Men tycker de att det är slut, då är det så.

Har du haft på känn att nåt sånt här kunde hända?

– Nej, nej, nej. Dels är det mycket nytt för oss och vi har sagt att det tar tid. Resultaten är alltid med, men jag har inte känt att det har varit på den här nivån. Men jag känner ändå att jag kan gå på stan, jag har gjort vad jag har kunnat. Ingen är perfekt, säger Stefan Karlsson.

IFK Vänersborg är för närvarande sexa i elitserien med 16 poäng efter 14 matcher. Stefan Karlsson delar inte klubbens syn att resultaten har varit för dåliga.

– Absolut inte. Alla vet att det här tar tid. Det är en superjämn tabell – vi har tävlat med lag som Bollnäs, Sandviken, Edsbyn, Västerås och Villa som har byggt upp sina lag. Nu har vi, eller Vänersborg då, ett lite enklare program framför sig. Två segrar där (borta mot Gripen, hemma mot Kalix), då är man plötsligt uppe på fjärdeplats, säger han.

Är du besviken?

– Man hade väl hoppats på att få ett annat slut, men jag vet inte. Man känner bara, det här är fakta. Det är nästan på dagen fyra år sedan jag kom hit, men tror man att det här är bäst nu – då är det så, då får man hoppas att det blir så.

Vad händer nu?

– Nu kan jag fira jul och gå och titta på bandy. Om jag gör det i Söderhamn, Bollnäs eller om jag åker tillbaka till Stockholm får vi se. Men jag ska fira jul hos mor i Söderhamn, chilla ett tag och ta det lugnt. Det är så man får göra.

Stefan Karlsson, som bor i Stockholm, har hunnit fylla 59 år. Om han tar ett nytt tränaruppdrag längre fram återstår att se.

– Man vet inte vad som kommer i framtiden. Jag är inte alls så jag känner "aldrig mer bandy", jag är för mycket bandyman för det, så det är absolut inte så. Men man vet aldrig vad som händer. Just nu är jag entledigad och fri som fågeln, så vi får se vad som händer och sker, säger Stefan Karlsson, en av svensk bandys största genom tiderna.

Tommy Hjert i IFK Vänersborgs sportkommitté:

– Hela vår verksamhet handlar om sport, men beslutet är fattat utifrån en tro att den är nödvändig för att nå klubbens högt ställda målsättning, säger han till ttela.se .

Bandypuls söker Magnus Nordin och lagkaptenen Emil Viklund.