Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stenhårt i SM-finalen efter 45 minuter: "En sån här dag orkar man hur mycket som helst"

Finalen förutspåddes som en jämn final mellan rivalerna Edsbyn och Bollnäs.
I halvlek var de förväntningarna infriade, och ställningen var 1–1.

Det tog inte lång tid innan publiken – åtminstone hälften av den – fick jubla på Tele2 Arena under lördagseftermiddagen.

LÄS MER: Följ SM-finalen mellan Edsbyn och Bollnäs här

Redan efter fyra minuter inledde Edsbyns stortalang Tuomas Määttä målskyttet efter förarbete från Hans Andersson.

– Jag fick en bra drop från Hasse, så det var bara att kliva in i mitten och skjuta. Det var lätt, säger Määttä i halvtid i SVT:s direktsändning.

Lätt om man heter Tuomas Määttä, kanske.

Annars bjöd den första halvleken på en tillknäppt tillställning, där båda lag vägrade att vika ner sig.

– Det är en tuff match med två bra lag och bra stämning inne på arenan. Det här är säsongens bästa match, säger Määtta i sändningen.

För Plus-kunder: BILDEXTRA: Se alla bilder från finalfesterna – vi uppdaterar löpande hela helgen

Bollnäs kom tillbaka, och efter 19 minuter kvitterade laget genom Jens Wiik. Något som föll superrutinerade Per Hellmyrs i smaken.

– En lagom halvlek, där vi har känt på varandra lite. Det har varit lite avvaktande blandat med några bra anfall, säger Bollnässtjärnan.

Edsbyn har gått runt på fyra avbytare i den första halvleken, medan Bollnäs endast använt två. Men inte heller det är något som oroar Hellmyrs.

– En sån här dag orkar man hur mycket som helst. Vi har kört på två avbytare hela säsongen och vi känner att vi orkar matcher på det. Vi hoppas kunna löpa linan ut i dag också. Det ska vi se till att göra, säger han till SVT.