Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stjärnan stannar i VSK: "Vi har något bra på gång"

Hon utnämndes till Årets spelare på Bandygalan.
Nu har Malin Persson bestämt sig för att stanna i Västerås SK – och ta revansch efter vårens finalförlust.
– Vi håller på att skapa något riktigt bra, säger Persson till lagets hemsida.

Malin Persson lyckades ta sig hela vägen till SM-finalen under sin första säsong med VSK. Nu har stjärnspelaren - som utnämndes till årets damspelare på Bandygalan efter finalerna - bestämt sig för att stanna i Västerås i två år till.

– Jag tycker att det finns bra förutsättningar för laget och att det finns en hall, det är viktigt för utvecklingen. Det känns som att vi har något bra på gång med tanke på förra säsongen, vi håller på att skapa något riktigt bra, säger hon till klubbens hemsida.

– Vi behöver bli fysiskt starkare men framförallt behöver vi kolla mer bandy för att se hela bilden. Se oss själva men även andra lag och matcher, så att man vet och förstår sin roll i den position man har, fortsätter Malin Persson, som finns med i landslagets observationstrupp, vars stora mål är VM i Kina i januari.

– Det är alltid extra spännande med VM-år och det är alltid roligt att åka iväg med de bästa spelarna. Mitt mål är såklart att vara med i truppen till VM, slår Persson fast.

Läs mer om Malin Persson:

Stjärnans ord efter finalförlusten: "Vi vågar inte vinna"

För Plus-kunder: TV: Bäckman om VSK-stjärnan: "Har aldrig sett någon bättre – hon är i en egen liga"

Malin Persson årets damspelare i svensk bandy: "Om ett tag kommer jag att vara stolt"