Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stjärnvärvningen hann inte ens besöka klubben – så gick det till när Söråkers historiska ryska istället blev SAIK:are

I mars gjorde Söråker en historisk värvning – men den ryska värvningen blev också kanske historiskt kort. Här berättar Söråker hur man kunde tappa sin stjärnvärvning Olga Bogdanova till Sandviken, redan innan säsongen börjat.

I mars presenterade Söråker ett nyförvärv i ryska Olga Bogdanova. Då berättade klubbens Göran Ålund om den historiska värvningen.

– Vi har aldrig tidigare värvat någon utifrån på det här sättet, men nu har vi sagt att vi ska förstärka, sa han till Bandypuls då.

Två månader senare ändrades dock planerna.

Under den tiden har sju spelare lämnat Sandvikens AIK:s a-lag för det nystartade laget i Skutskär. Motdraget är två ryska nyförvärv. De heter Elena Goremykina och Olga Bogdanova.

Även för SAIK innebär det historiska värvningar – det är första gången man har ryska spelare på damsidan.

Men för Söråker betyder det alltså att den historiska värvningens tid i elitserieklubben blev ytterst kortvarig. Olga Bogdanova hann faktiskt inte ens besöka Söråker.

– Hon fick ett erbjudande från Sandviken som inte gick att tacka nej till, så det var inte så mycket att orda om, säger Söråkers Göran Ålund.

Enligt Göran Ålund var parterna så pass överens att man valda att gå ut med värvningen, trots att man inte hade skrivit något kontrakt.

– Nej, kontraktet var inte klart, och ett kontrakt är ju inte mer än egentligen upp till den som lirar. Det tar ju lite tid i och med att hon är boende i Irkutsk också, det är en lång process till ett färdigt kontrakt så det tar ju tid, fortsätter han.

Så Bogdanova fick ett annat erbjudande och ringde upp för att berätta att hon inte kommer att spela med Söråker, trots allt.

– Hon berättade som det var, att det var väldigt överraskande, helt oväntat egentligen, ett anbud från Sandviken. Och det var väl för att vi belyste det som en nyhet också kanske, att det kom upp. Hon var hemskt ledsen att hon oväntat hade fått ett kontrakt som inte gick att tacka nej till.

– Det är inte mycket man kan göra åt det utan det är bara att jobba vidare. Det var ett långskott, men det var nära att lyckas och man lär sig något utav det också.

Förutom Bogdanova har Söråker också tappat landslagsstjärnan Malin Persson, som väljer att fortsätta karriären i Västerås. Men, trots det räknar man inte med att värva något mer, för tillfället i alla fall.

– Nja, vi har fått tillbaka tre gamla spelare, men det är klart att skulle det ramla på någon som flyttar och så kan det behöva förstärkas. Vi håller ju ögonen öppna naturligtvis, samtidigt lär vi väl inte göra någon större affär av det förens hon står på isen...

SAIK:s klubbchef Pär Söderlund förvånas över "dubbelvärvningen".

– Jaha, det visste jag inte ens om. De kommer hit i augusti, de har skrivit på kontrakt med oss, bekräftar Per Söderlund angående Elena Goremykina och Olga Bogdanova.

LÄS OCKSÅ: Så spelas damernas elitserie 2016/2017 – mästarna möter Sandviken i premiären