Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stora isproblem på Sävstaås i Bollnäs – matcher ställs in: "Ser inte bra ut"

Sävstaås IP i Bollnäs har stora isproblem.
Två matcher har fått ställas in, och i värsta fall kan lördagens elitseriemöte mellan Bollnäs och Gripen Trollhättan vara hotat.
– Vi måste fixa det här, det är bara så, säger Sävstaås anläggningschef Janne Fredin.

Annons

LÄS ÄVEN: Kraftig brand på Sävstaås

På tisdagen skulle Snoddas BK och Järvsö Bandy ha mötts i vad som såg ut att bli ett snöigt division 1-derby på Sävstaås. Matchen ställdes dock in på grund av stora sprickor och hål i isen, som dessutom var mycket ojämn.

På onsdagseftermiddagen arbetade vaktmästarna på Sävstaås fortfarande med att reparera isen. Enligt anläggningschefen Janne Fredin är problemen omfattande – så pass att även onsdagens match mellan Bollnäs och Vetlanda i P18 Elit har ställts in.

– Det är som det är. Vi håller på att hyvla och försöker få bort reporna som är. Nu har det slutat snöa något så när, så nu har vi kommit ner till isen. Det ser inte bra ut heller, säger Janne Fredin.

– Stålet i ismaskinen vek sig, så det blev som en potatisfåra i isen. Det såg inte grabbarna när de hyvlade bort snön i går. Om det hade varit spolning hade man sett det direkt. Nu var det spelarna (i Snoddas och Järvsö) som upptäckte det när de kom ut.

När isen är spelklar igen är oklart. Om Bollnäs a-lag kan träna på onsdagseftermiddagen inför torsdagens avresa söderut, för toppmöte med Villa Lidköping, återstår att se.

– Vi vet inte om vi hinner till a-lagsträningen klockan 16. Vi hyvlar och hyvlar och hyvlar, och mitt i alltihop så vräker det ner snö. Det tar tid, det är en stor yta att röja.

Enligt Janne Fredin är det flera millimeter is som behöver tas bort. Vid 13-tiden på onsdagen hade vaktmästarna åtminstone halva planen kvar att hyvla ner.

Bollnäs möter Gripen Trollhättan i elitserien på lördagen. Janne Fredin hoppas att den matchen inte ska vara i farozonen.

– Jag hoppas inte det, det får den inte vara. Det här måste vi fixa. Nu ställde vi in matchen i kväll, så det var väl bra det då. Nu kan vi jobba hela kvällen med isen.

Finns ändå risken att Bollnäs–Gripen kan påverkas av det här?

– Vi måste fixa det här, det är bara så. Vi har många timmar på nätterna också, så det är bara att hyvla. Men vi kritade ju om planen och la nya linjer inför annandagen, så vi får inte hyvla bort dom heller, säger Janne Fredin.