Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Storpublik väntar när Vänersborg jagar "den stora revanschen" mot Villa

När lagen möttes i Lidköping slogs det publikrekord i en slutsåld arena.
Nu drabbar Vänersborg och Villa samman igen – och återigen väntas en riktig publikfest.
– Vi har sålt ut hela sittplats, loger, restaurang och konferensrum, säger pressansvarige Niklas Thonander.

När Villa och Vänersborg möttes för två veckor sedan vann Villa med 7–4 inför en helt slutsåld arena i Lidköping .

Nu väntas en ny publikfest, då lagen möts i Vänersborg. Hemmalaget marknadsför derbyt som "den stora revanschen".

– Vi har sålt ut hela sittplats, loger och konferensrum och så där. Vi förväntar oss en bra bit över 4 000, säger IFK Vänersborgs pressansvarige Niklas Thonander.

På torsdagseftermiddagen hade klubben sålt 2 600 biljetter i förköp. Tidigare i veckan fanns det vissa förhoppningar om att Vänersborgs publikrekord skulle kunna slås i samband med det heta derbyt.

Men riktigt hela vägen fram till en toppnotering tror inte Niklas Thonander att man når. Rekordet ligger nämligen på 5 017 åskådare, en siffra som noterades i annandagsderbyt mot Villa 2014.

– Möjligen kan vi nå upp till 4 500, men vi räknar inte med att slå rekordet. Men det kommer att bli en jättebra siffra.

Det har alltid funnits en brinnande rivalitet mellan de båda klubbarna. Det minns bland andra Stefan Nordén, som i dag är spelande tränare i Mölndal.

Under den aktiva karriären på högre nivå hann han med att representera både Villa Lidköping och Vänersborg.

– Det är bland de roligaste matcherna som jag har spelat i hela min karriär. Det pratades om dessa matcher långt i förväg och det var ofta tuffa dueller och väldigt mycket känslor inblandat. På den tiden var det mer djupledsspel och det smälldes på hela tiden. Idag är det lite lugnare då lagen vänder hem och avväger sina anfall mer, men det är ändå mycket känslor inblandat fortfarande, säger Nordén i ett pressmeddelande.

Även Dan Hjelm, som har spelat för båda klubbarna, minns derbyna från den aktiva karriären väl.

– Det var otroligt roliga matcher dessa derbyn, en enorm rivalitet och mycket känslor såväl på plan som på läktaren, säger han.