Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Storseger för Finland – och Kumpouja tror på ny skräll i VM: "Vi har närmat oss Sverige"

Finland chockade alla när man slog ut Sverige i VM-semifinalen i Uljanovsk.
Markus Kumpuoja tror att man har chansen att återupprepa bedriften i VM 2017.
– Vi har närmat oss Sverige, säger han efter storsegern mot Norge i Slättbergshallen.

Annons

SE ÄVEN: Höjdpunkterna från matchen

Finland inledde fyrnationsturneringen i Trollhättan med att besegra Norge. Toumas Määttä, Teemu Määttä, Eetu Peuhkuri och Pekka Rintala blev samtliga tvåmålsskyttar i 10–1-segern.

Segern var lika enkel som väntad, men Siriussspelaren Markus Kumpuoja tyckte ändå att Finland fick ut det man ville av landskampen.

– För oss är det bra träning att hitta åklinjer och så, att komma rätt. Nu har vi inte träffats på länge så det är skönt att få till det. Man får sätta fart på grejerna och inte sluta att sätta passningarna, åker man för mycket skridskor blir det svårt, säger han i Bandyplays TV-sändning från landskampen.

Markus Kumpuoja var en av Finlands drivande spelare när man chockade Sverige i VM i Uljanovsk tidigare i år.

LÄS *ÄVEN (från februari): Kumpuoja i glädjetårar när Finland chockade Sverige

Då vann Finland semifinalen med 3–2 och skickade ut Sverige ur mästerskapet. 2017 spelas VM i Sandviken och där tror Kumpuoja att Finland har ännu större chans att skrälla. Framför allt nu när man vet att det är möjligt.

– Vi har fått in nya spelare till Sverige, som bröderna Määttä. Vi vann förra året mot Sverige i semifinalen och det handlar mycket om den mentala biten, att vi vet att vi kan slå dom. Men det är ett jäkla jobb som ska läggas ner. Vi har närmat oss Sverige med det sättet vi spelar på nu, säger Kumpuoja och fortsätter:

– Det känns bra nu, vi har ännu större chanser i VM i år.

MATCHFAKTA

Norge–Finland 1–10 (1–4)

Målen: 0–1 (11) Eetu Peuhkuri, 0–2 (24) Tuomas Määttä, 0–3 (28) Samuli Helavuori, 0–4 (33, hörna) Teemu Määttä, 1–4 (38) Christian Lauenborg Waaler, 1–5 (51) Teemu Määttä, 1–6 (65) Pekka Rintala, 1–7 (72) Tuomas Määttä, 1–8 (74, hörna) Mikko Rytkönen, 1–9 (79) Pekka Rintala, 1–10 (85, hörna) Eetu Peuhkuri

Hörnor: 5–13

Utvisningsminuter: 20–10

Domare: Jonas Kandell, Sverige