Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Storspelande Borvall räckte inte – SAIK stoppade Vänersborgs segersvit: "Spelet hackar matchen igenom"

Vänersborg klarade inte att stå emot Sandvikens offensiv, och trots att David Borvall i målet stod för ett par riktigt svettiga räddningar räckte det inte. Segersviten är bruten och efter förlusten går SAIK även om i tabellen.
– Man måste vara närmare 100% för att vinna sådana här matcher, säger Vänersborgsmålvakten.

Vänersborg kom obesegrat Sandviken på fredagen med fem raka segrar bakom sig i elitserien.

I seriefinalen var det dock hemmalaget Sandviken som dominerade från start. Vänersborg fick inledningsvis inte alls till spelet, och med 0–2-läge efter 15 minuter tog man en tidig time out.

– Vi inleder ju matchen riktigt dåligt, första 10-15 är vi inte riktigt där. De får jobba sig in i matchen och får den verkligen dit de vill, och sedan kan de spela på ledning matchen igenom, säger Vänersborg målvakt David Borvall.

Bortalaget fick så småningom till spelet något bättre, men ett tätt SAIK-försvar gjorde det svårt för Vänersborg i offensiven.

LÄS MER: SAIK bröt Vänersborgs segersvit – se höjdpunkterna här

I slutet av den första halvleken var det istället Borvall som återigen fick släppa en boll bakom sig strax efter att ha gjort en klockren frilägesräddning.

– Ja, de vill ju ha hörna på den först men får det inte och sedan är det en sekund kvar av halvleken och så låter vi honom gå igenom och ta ett skott. Jag är lite skymd, men det tredje målet vill jag ju ta, säger Borvall, som inte lyckades stoppa Alan Dzhusoevs skott.

0–3-underläge i paus gör att SAIK kan gå ut i andra halvlek och ligga än tätare i försvaret, och trots att Vänersborg höjer sig är det aldrig riktigt nära en vändning.

I matchens sista ordinarie minut får Emil Viklund spräcka nollan för gästerna, men det räcker inte.

LÄS MER: Felfritt försvar SAIK:s nyckel till seger i seriefinalen: "Lätt att motivera sig i dessa toppmatcher"

– Spelet hackar lite matchen igenom egentligen och Sandviken spelar bra, men defensivt sista halvleken tycker jag att vi gör det bra ändå, det får vi ta med oss. Vi släpper in ett mål och gör ett mål så det blir ju 1–1 i andra halvlek så, men det är som sagt ett bättre lag i dag, slår Borvall fast.

– Det är ju ett test att möta dem, Sandviken kommer ju vara ett lag som är i toppen serien igenom och kommer att vara ett slutspelslag som kommer ta sig väldigt långt, så man måste ju vara närmare 100% för att vinna sådana här matcher.

Vänersborgs segersvit stannar vid fem matcher, och tack vare bättre målskillnad tar sig SAIK förbi i tabelltoppen efter segern.

– Vi vinner och förlorar tillsammans, givetvis ska vi analysera vad som gick bra och mindre bra, men vi gräver inte ned oss utan nu är det bara att gå vidare, ny match mot Hammarby nästa vecka, säger David Borvall.

LÄS MER: Hård konkurrens i Vänersborgs försvar – men han är given: "Är oantastlig"

Sandvikens AIK– IFK Vänersborg 4–1 (3–0)

Första halvlek: 1–0 (4) Christoffer Edlund, 2–0 (14) Daniel Mossberg, 3–0 (45+2) Alan Dzhusoev, 4–0 (86) Christoffer Edlund, 4–1 (89) Emil Viklund.

Utv, SAIK: 2x10. Vänerborg: 2x10.

Hörnor: 7–4 .

Domare: Petri Kuusela.

Publik: 2008.