Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Succé för Bandypuls sändning av Sverige–Finland – fjärde mest tittade livematchen någonsin hos Mittmedia: "Vet att vår satsning på bandy är lyckad"

När Bandypuls på måndagen sände matchen Sverige–Finland blev det stor succé.
Med 24 000 startade strömmar är det den fjärde mest tittade livematchen i Mittmedia någonsin.
– Vi vet att vår satsning på bandy är lyckad och att det gett resultat att vi under flera år tagit sporten till våra hjärtan, säger Mattias Wallström, ansvarig för sportens affärsutveckling.

Under måndagen sändes den första av de tre Sveriges matcher som går att se på Bandypuls.

Och det blev succé direkt. Nästan 24 000 startade strömmar på matchen mot Finland.

Siffran innebär att måndagens match är den fjärde mest tittade matchen någonsin hos Mittmedia. I topp ligger sedan tidigare Paok–Östersunds FK i Europa Leauge med över 50 000 startade strömmar, följt av matchen matchen mellan Fola Esch och ÖFK på över 45 000, och fjolårets final i bandy-VM med över 26 000 startade strömmar.

– En nyckel till den fina siffran är att vi jobbar hårt med engagerat och initierat innehåll kring VM. Bland annat genom vårt magasin “Studio Vänersborg” och fullmatad bevakning med senaste nytt, krönikor med mera kring Sveriges jakt på VM-guldet, säger Rikard Bäckman, innehållsansvarig på Bandypuls om succén.

På onsdagen sänds nästa match, när Sverige möter Kazakstan. Också den går att se hos Bandypuls.

– Vi vet att vår satsning på bandy är lyckad och att det gett resultat att vi under flera år tagit sporten till våra hjärtan, och tagit den på allvar på ett sätt som ingen annan medieaktör gör, säger Mattias Wallström, ansvarig för sportens affärsutveckling och fortsätter:

– Men vi är ändå lite chockade över den fina siffran. Vi hade som mål att nå 10 000-12 000 startade strömmar, men det blev det dubbla.

Bandypuls sänder ytterligare två av Sveriges matcher: Gruppspelsmatchen mot Kazakstan på onsdagen samt Sveriges semifinal som spelas på fredagen. Observera att sändningarna bara kan ses från Sverige.

Finalen sänds av SVT.

Här ser du matcherna:

► Onsdag 30 januari 19.00: Sverige-Kazakstan

► Fredag 1 februari: Sveriges semifinal (preliminär tid 20.00)